NOVI PUTINOV PREMIJER NAJAVIO OGROMNE IZMENE: Ovo je bitno za CEO SVET!
Mihail Mišustin, Foto: AP

menjaju i ustav

NOVI PUTINOV PREMIJER NAJAVIO OGROMNE IZMENE: Ovo je bitno za CEO SVET!

Prema rečima poslanika ruske Dume Alekseja Kornijenka, pored izmena u redovima ministara Mišustin je najavio i da će promeniti strukturu Vlade

Objavljeno:

Kandidat za novog premijera Rusije Mihail Mišustin obećao je kardinalne izmene u ruskoj Vladi, iako nije precizirao o kakvim konkretnim smenama ministara će biti reči.

Prema rečima poslanika ruske Dume Alekseja Kornijenka, pored izmena u redovima ministara Mišustin je najavio i da će promeniti strukturu Vlade.

Kornijenko je prisustvovao sastanku Mišustina sa predstavnicima Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF), jedne od tri prisutne stranke donjem domu ruskog parlamenta.

Inače, predsednik KPRF Genadij Zjuganov rekao je da njegova partija ne može da podrži kandidaturu Mišustina jer niko do sada nije upoznat ni sa predlogom novog sastava ruske Vlade, kao ni sa njenim programom.

Mišustin se sastao i sa predstavnicima LDPR, a kako su preneli mediji, većina poslanika te ruske stranke podržaće kandidaturu novog ruskog premijera.

- On je stručnjak, zbog čega ćemo i podržati Mišustina - rekao je predsednik LDPR Vladimir Žirinovski.

Prethodno je saopšteno da je vladajuća stranka Jedinstvena Rusija jednoglasno podržala kandidaturu predsednika Federalne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera Ruske Federacije.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin predložio je juče Mihaila Mišustina za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio rusku vladu.

Ostavka Medvedeva usledila je nakon što je Putin predložio izmenu ruskog ustava, koja bi donela povećanje ovlašćenja parlamenta i vlade.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.