Statua ispred berze u Milanu savršeno objašnjava sve šta mislimo o bankarima (FOTO)

jasna poruka

Statua ispred berze u Milanu savršeno objašnjava sve šta mislimo o bankarima (FOTO)

Statua se nalazi u biznis delu, ali turisti rado dolaze kako bi se lepo nasmejali i fotografisali umetničko delo
Objavljeno:

Koju poruku biste vi poslali bankarima i direktorima velikih korporacija? Verovatno istu ovu. Na trgu u centru Milana, ispred glavne zgrade berze, nalazi statua sa porukom svima onima koji špekulišu na tržištu novca. Otkačila je posao i krenula na putovanje: Obišla je pola sveta na jedrilici sa mačkom koju je spasla (FOTO) Statua je delo umetnika Mauricia Katelana, nazvana je L.O.V.E. što u prevodu sa italijanskog znači - sloboda, mržnja, osveta, večnost. Ruka koja pokazuje srednji prst predstavlja simbol besa i odgovor ljudi na krizu koja je pogodila svet 2008. godine. Ako malo bolje pogledate videćete da ostali prsti nisu ni isklesani, tako da deluje kao da su odsečeni.

Profimedia
Ona je trebalo da stoji samo nekoliko dana na Piazza Afarri trgu, ali je vlada odlučila da je zadrži trajno ispred zgrade. Katelan nikada nije komentarisao svoj rad, a neki smatraju da kada bi postojali i ostali prsti radilo bi se o političkom stavu i poznatom fašističkom pozdravu. Statua se nalazi u biznis delu, ali turisti rado dolaze kako bi se lepo nasmejali i fotografisali umetničko delo.
Profimedia
Poruka je jasna - je*ite se korporacionaši! A možemo da se zapitamo i ispred koje zgrade bi ona mogla da se uklopi kod nas? Možda bi nam trebalo više od jedne statue. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.