NOVI SKANDAL NA POMOLU: Trampa ponovo povezuju sa RUSIMA zbog OVOG NAPADA!
Ilustracija, Foto: AP

SLUČAJNOST ILI...?

NOVI SKANDAL NA POMOLU: Trampa ponovo povezuju sa RUSIMA zbog OVOG NAPADA!

Kompanija Burisma Holdings Ltd bila je u centru pokušaja američkog predsednika Donalda Trampa u julu prošle godine da izvrši pritisak na ukrajinske vlasti

Objavljeno:

Ruski vojni hakeri pokušali su da ukradu elektronsku poštu ukrajinske energetske kompanije u čijoj je upravi bio Hanter Bajden, sin demokratskog kandidata Džoa Bidena, saopštila je američka kompanija za sajber bezbednost.

Kompanija Burisma Holdings Ltd bila je u centru pokušaja američkog predsednika Donalda Trampa u julu prošle godine da izvrši pritisak na ukrajinske vlasti da sprovedu istragu o Bajdenu zbog navodne korupcije, prenosi Rojters.

Kompanija za sajber bezbednost "Area 1" identifikovala je hakerski napad i povezala ga sa ruskim glavnim vojno-obaveštajnim direktoratom Rusije.

Ne zna se tačno šta su hakeri želeli da ukradu.

Kako se navodi, ista hakerska grupa, poznata pod imenom "Fensi bir" hakovala je Demokratski nacionalni odbor 2016., u sklopu onog što su američki istražitelji označili kao operaciju u svrhu remećenja američkih izbora.

- Možete videti da taj napad stvarno počinje paralelno sa onim što smo videli 2016 - rekao je izvršni direktor "Area 1" Oren Falkovic.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.