STRAŠNA BLAMAŽA TRAMPA NA TVITERU: Prvo ispao NEPISMEN, onda užasnim FOTOŠOPOM ponizio Kongres!
Donald Tramp, Foto: AP

predsednik van kontrole

STRAŠNA BLAMAŽA TRAMPA NA TVITERU: Prvo ispao NEPISMEN, onda užasnim FOTOŠOPOM ponizio Kongres!

Američki predsednik je retvitovao post jednog korisnika koji je predstavnike demokrata u Kongresu uz pomoć fotošopa predstavio kao Irance

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp branio je svoju odluku da SAD ubije Kasema Sulejmanija, tvrdeći da je taj istaknuti iranski general predstavljao opasnost po SAD i oštro napao demokrate zbog negativnog stava prema tom činu.

- Demokrate i Lažne vesti pokušavaju da od teroriste Sulejmanija naprave sjajnog momka, samo zato što sam ja uradio ono što je trebalo da bude urađeno pre 20 godina. Sve što radim, bilo na planu ekonomije, vojske, ili bilo čega drugog, nipodaštavaće radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa - napisao je Tramp na Tviteru.

- Mediji koji plasiraju lažne vesti i njihovi demokratski partneri snažno pokušavaju da utvrde da li je ili ne budući napad teroriste Sulejmanija bio "neposredan" i da li je moj tim po tom pitanju imao isto mišljenje. Odgovor na oba pitanja je DA, ali to zapravo i nema veze imajući u vidu njegovu užasnu prošlost - navodi se u drugom postu.

Tramp je prvobitno umesto reči "neposredan" (imminent) napisao "eminentan" (eminent), ali je kasnije to ispravio.

Američki predsednik je retvitovao post jednog korisnika koji je predstavnike demokrata u Kongresu uz pomoć fotošopa predstavio kao Irance.

Na fotografiji predsednica Predstavničkig doma Nensi Pelosi nosi plavu maramu koja joj, kao kod muslimanskih žena, prekriva glavu i ramena, dok predsednik demokrata u Senatu Čak Šumer nosi turban sličan onome koji nosi predsednik Irana Hasan Rohani.

Od kako su potvrdili da je Sulejmani ubijen u američkom napadu dronom kod Bagdada, zvaničnici američke administracije su tvrdili da su delovali zbog neposrednog rizika od napada na američke diplomate i vojnike u Iraku i regionu.

Demokrate i nekoliko republikanaca u Kongresu su doveli u pitanje opravdanost napada i istakli da nisu o tome detaljnije obavešteni, navodi Rojters.

Tramp je prošle nedelje izjavio da je Iran planirao da napadne četiri američke ambasade pre nego što je Sulejmani ubijen 3. januara.

Američki ministar odbrane Mark Esper je, međutim, juče rekao da nije video konkretan dokaz obaveštajnih službi da Iran planira napad na četiri američke ambasade.

- Predsednik je rekao da bi verovatno moglo biti novih napada na ambasade. Delim to mišljenje -rekao je Esper za Si-Bi-Es.

On je pak dodao da Tramp nije naveo konkretan dokaz.

Na pitanje da li su obaveštajne službe ponudile konkretan dokaz na to, Esper je odgovorio: "Nisam video nijedan kada je reč o četiri ambasade".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.