ZNA SE KO JE MUČIO I MUČKI UBIO NAJLEPŠU SIRIJSKU POLITIČARKU! Postoji SNIMAK koji je videla SAMO NJENA PORODICA!
To dokazuje da je bila živa i da je mogla da otkrije svoj identitet kada je njen automobil zaustavljen, Foto: Printscreen

strašno!

ZNA SE KO JE MUČIO I MUČKI UBIO NAJLEPŠU SIRIJSKU POLITIČARKU! Postoji SNIMAK koji je videla SAMO NJENA PORODICA!

Svedoci kažu da je ranije tog dana primećen vojni konvoj koji iz Turske dolazi u Siriju

Objavljeno:

Istraga koju je sproveo program Bi-Bi-Sija (BBC) na arapskom jeziku navodno je otkrila "uverljive dokaze" koji sugerišu da je kurdsku političku liderku iz Sirije Hevrin Kalaf mučila, a zatim pogubila frakcija Sirijske nacionalne armije (SNA) koju podržava Turska.

Pobunjenička grupa Ahrar al Šarkija, frakcija SNA, optužena je za njeno ubistvo, ali za Bi-Bi-Si tvrdi da nije odgovorna za smrt političarke koja se zalagala za zajedništvo svih naroda i protivila se turskim operacijama na severu Sirije.

Razgovarajući sa članovima Ahrara al-Ssarkija, kao i porodicom Hevrin Kalaf, bivšim kolegama i svedokom ubistva, koristeći se prikupljanjem podataka iz otvorenih izvora, britanski javni servis je otkrio drugačiju priču o onome što se dogodilo 12. oktobra 2019. godine.

Hevrin Kalaf je tog dana sa svojim vozačem oko 5.30 krenula iz Hasake. Tri sata vožnje auto-putem M4 bilo im je potrebno do Rage, gde je trebalo da se sastane s predstavnicima svoje partije, prenosi B92.net.

Svedoci kažu da je ranije tog dana primećen vojni konvoj koji iz Turske dolazi u Siriju. Konvoj je bio deo Sirijske nacionalne armije, oružane strukture osnovane 2019. godine u Turskoj.

Oni se bore protiv Kurda u severoistočnoj Siriji od kako je Turska počela vojnu operaciju u toj zemlji u oktobru prošle godine.

Prema dokazima do kojih je BBC došao, a među njima je i video koji su objavile snage Sirijske nacionalne armije, novinari su zaključili da se kod mesta Tirvazija, na auto-putu M4, nalazila SNA.

Oni su na tom mestu hapsili ljude, a na snimku se vidi da se to dešavalo u vreme kada je Hevrin Kalaf trebalo tuda da prođe, između 6.30 i 7.00.

Pripadnici SNA tvrde da se njihovi pripadnici tog dana jesu nalazili kod Tirvazije i da su pucali na automobil koji se nije zaustavljao. Na vozilo su ispaljeni meci, najpre su probušene gume, a potom su razbijena stakla na automobilu. Naglasili su da njihova meta nije bila Hevrin Kalaf i da nisu znali da je ubijena.

Video-snimak do kojeg su novinari arapskog BBC-ja došli, pokazuje pripadnike SNA kako prilaze automobilu na koji je pucano.

Pored automobila, bilo je telo muškarca za koje se veruje da je vozač Hevrin Kalaf, a na snimku se u jednom trenutku čuje ženski glas.

Novinari su video-snimak pokazali njenoj majci, a ona je potvrdila da je to glas njene ćerke.

To dokazuje da je bila živa i da je mogla da otkrije svoj identitet kada je njen automobil zaustavljen.

Dokaz da Hevrin Kalaf nije umrla u automobilu jeste i to što su prozori na njenoj strani bili otporni na metke, te su ostali celi i štitili je.

Jedan svedok koji je pristao da govori za BBC, čiji je identitet sakriven, rekao je da se on tada nalazio na putu vrlo blizu mesta incidenta.

Oko 7.30, nakon što su se pripadnici SNA povukli, ostala su samo tela. "To je bila užasna scena", rekao je.

Medicinski izveštaj pokazao je da je Hevrin pogođena 20 puta i da su joj slomljene obe noge.

Pretpostavlja se da je ona iz auta izvučena živa i da su je potom pripadnici Sirijske nacionalne armije mučili.

Grupa Ahrar al Šarkija objavila je da je grupa koja je tog dana bila kod mesta Tirvazija to uradila bez dopuštenja. Oni koji su prekršili naredbe, poslati su na suđenje, saopštili su.

"Ponavljamo da nemamo ništa sa ubistvom Hevrin Kalaf", piše u odgovoru ove frakcije.

Turska vlada koja stoji iza SNA nije odgovorila na upite BBC-ja.

BONUS VIDEO:

JEZIVA MAGLA SE SPUSTILA NA VOJVODINU: Ne vidi se prst pred okom, RHMZ izdao upozorenje za ove delove Srbije (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.