HARI OTKAČIO FAMILIJU, ALI OD KRALJICE IPAK TRAŽI PRIVILEGIJE: Evo o čemu će PREGOVARATI! Dosta toga im PLAĆA NAROD
Hari između supruge i bake, Foto: AP

KRALJEVSKA PORODIČNA SVAĐA

HARI OTKAČIO FAMILIJU, ALI OD KRALJICE IPAK TRAŽI PRIVILEGIJE: Evo o čemu će PREGOVARATI! Dosta toga im PLAĆA NAROD

Evo nekih ključnih pitanja na koja je danas neophodno odgovoriti

Objavljeno:

Megan Markl i princ Hari danas će se sastati sa kraljicom u razgovoru o njihovoj budućoj ulozi u kraljevskoj porodici.

Ali o čemu će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razgovarati sa 93-godišnjom kraljicom na samitu u Sandringemu? Evo nekih ključnih pitanja na koja je danas neophodno odgovoriti.

Oduzimanje titule

Hari i Megan su od kraljice dobili titulu vojvode i vojvotkinje od Saseksa. I dok se par nije bavio onim što nameravaju da urade u vezi sa svojim titulama, lansiranje njihovog novog brenda Saseks Rojal nagoveštava da žele da zadrže vezu sa titulama vojvode i vojvotkinje koje im je kraljica dodelila. Ako se odreknu titule, biće preseljeni ispod princeze Beatris i princeze Judženije, po redosledu kraljevske porodice.

Izvor prihoda

Bračni par najavio je da žele da postanu „finansijski nezavisni“. Čak su objavili dugotrajno objašnjenje odakle dobijaju novac na novom sajtu Saseks Rojal- jasno rekavši da trenutno ne smeju da zarađuju sopstveni novac. Sasekse trenutno finansira dva miliona funti od princa od Velsa, što se možda neće nastaviti ako Čarls odluči da odseče sina. Oni se takođe nadaju da će zadržati dom Fromodž Kotidž, koji je renoviran prošle godine po ceni od 2,4 miliona funti za poreske obveznike.

Nejasno je samo kako će par da zarađuje za život, ali mogli bi da zarade milione od unosnih komercijalnih ugovora u međunarodnom krugu slavnih. Princ Harri mogao bi se pridružiti vrhunskim svetskim govornicima, tražeći do 400.000 funti za jedno obraćanje na privatnim događajima, dok bi se Megan čak mogla vratiti glumi. Ona je, kako se izveštava, već uzela glas za ulogu za nadolazeći Diznijev film, u zamenu za donaciju organizaciji "Slonovi bez granica". Saseksi su takođe takođe bredirali 100 predmeta, uključujući odeću, kalendare i razglednice - nagoveštavajući da će možda da započnu prodaju sopstvene robe.

foto: AP

Obezbeđenje

Internet stranica para kaže da će britanski poreski obveznici i dalje morati da pokriju troškove policijskih službenika za zaštitu Harija i Megan. Trenutno njihov trenutni račun za sigurnost iznosi oko milion funti godišnje. Međutim, ako se odreknu uloge na dvoru kako je planirano, treba li javnost i dalje da plaća?

Vojvoda od Jorka sada plaća za princezu Beatris i Judžin obezbeđenje, što izaziva višegodišnje kritike, jer obe princeze ne rade ništa, odnosno nemaju posao. U međuvremenu, namera Megan i Harrija da žive između Velike Britanije i Severne Amerike mogla bi značiti dodatnu bezbednost, uključujući čuvanje njihovog doma dok su odsutni.

foto: EPA/HENK KRUGER

Budućnost Arčija

Megan i Harri već su odlučili da svom sinu ne daju aristokratsku titulu kada se rodio. I od tada su rekli da žele da žive u Severnoj Americi i Velikoj Britaniji "kako bi odgajali sina sa poštovanjem prema kraljevskoj tradiciji u kojoj se rodio, istovremeno pružajući našoj porodici prostor da se fokusira na sledeće poglavlje". Ali da li će ići u školu u Velikoj Britaniji ili SAD-u? I gde će on, trenutno sedmi po redu na prestolu, stajati u liniji za tron?

Službene uloge

Par je rekao da žele nastaviti podržavati kraljicu u budućnosti. Ali malo je detalja o tome koje će službene angažmane obavljati u budućnosti, ili koliko. Megan Markle se u 2019. godini obavezala sa 28 kraljevskih angažmana, dok je princ Harri izveo 98. Kako će izbeći sukob interesa između svog privatnog posla i kraljevske dužnosti takođe nije jasno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/THEsun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.