NEMAČKA UVODI JAČE KONTROLE: Ovo će da važi za sve!
Aerodrom / Ilustarcija, Foto: Profimedia

RADI BOLJE BEZBEDNOSTI

NEMAČKA UVODI JAČE KONTROLE: Ovo će da važi za sve!

Zakon predviđa i bolju saradnju s stranim kancelarijama za zaštitu vazdušnog saobraćaja prilikom zapošljavanja radnika u osetljivim područjima

Objavljeno:

Nemačka vlada u cilju borbe protiv terorizma planira pooštrenje kontrola osoblja na aerodromima, prenose nemački mediji.

"Najveću opasnost predstavljaju napadi tzv. unutrašnjih počinitelja, tj. osoba koje imaju poseban pristup objektima i procesima u vazdušnom saobraćaju", stoji u nacrtu zakona koji bi vlada trebalo da prihvati na sednici sledeće srede.

U nacrtu stoji kako civilni vazdušni saobrćaj zbog "simbolične težine i u slučaju napada velikog broja civilnih žrtava, ogromne privredne i infrastrukturne štete kao i velike medijske pažnje" stoji visoko na listi potencijalnih terorističkih ciljeva.

Zbog toga je za terorističke grupe, kako se nadalje navodi, posebno privlačno pridobijanje osoba koje rade na aerodromima, prenosi Hina.

Radnici na aerodromima se već sada podvrgavaju strogim kontrolama, ali bi novi zakon omogućio bolji pristup informacijama ostalih državnih službi poput Savezne policije ili Državnog tužilaštva.

Zakon predviđa i bolju saradnju s stranim kancelarijama za zaštitu vazdušnog saobraćaja prilikom zapošljavanja radnika u osetljivim područjima.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.