Procurile SKRIVENE PORUKE koje su Hari i Megan poslali kraljevskoj porodici: Sada je sve jasnije!
Foto: AP

skrivene poruke

Procurile SKRIVENE PORUKE koje su Hari i Megan poslali kraljevskoj porodici: Sada je sve jasnije!

Psiholog Džo Hemings ukazuje na sledeće

Objavljeno:

Britanska kraljevska porodica je bila zapanjena kad su princ Hari i Megan Markl objavili da napuštaju svoje kraljevske dužnosti. Pažljivom analizom saopštenje koje su objavili otkriva mnogo više nego što se da videti na prvi pogled, piše “San”.

Između redova pažljivo izabranih reči vide se emocije para prema drugim članovima kraljevske porodice i samoj instituciji monarhije, kao i njihova borba s mentalnim zdravljem. Stručnjaci kažu da se čak vidi i njihov plan da sina Arčija odgajaju na drugačiji način od onog na kojem je odrastao njegov otac.

Psiholog Džo Hemings ukazuje na sledeće.

Šta znači "progresivna, nova uloga u okviru ove institucije"

Uvodni deo saopštenja: navodi se da Hari i Megan žele da stvore sebi “progresivnu, novu ulogu u okviru ove institucije”.

Iako je ovo “pitomo” saopšteno, fraza govori da par vidi sebe kao ključne aktere koji menjaju igru u arhaičnoj instituciji koja se opire promenama.

-Želja da stvore sebi “progresivnu, novu ulogu” ukazuje da oni misle da je kraljevska porodica zastarela i van kontakta sa stvarnošću. Takođe govori o početku kraja njihovog učešća u kraljevskom životu. Formalne, pompezne, “pametne” reči poput “u okviru ove institucije” još jednom ukazuju da se oni ne osećaju dobro što su deo nečeg toliko arhaičnog – naveo je Hemings za “San”.

Šta znači upotreba termina “refleksija i unutrašnje diskusije”

Ova fraza govori o njihovoj borbi sa mentalnim zdravljem, na koju su oboje ukazali tokom protekle godine. Hari i Megan su u dokumentarnom filmu emitovanom u oktobru izneli svoje emotivne probleme. Dok je Megan govorila o svojoj novoj ulozi majke, udate žene i nove članice kraljevske porodice, Hari se otvorio i priznao da on i njegov brat, princ Vilijam, “idu odvojenim stazama” kroz život. On je takođe ponovio da je smrt njegove majke, princeze Dajane, “živa rana”.

Šta znači upotreba navodnika

U saopštenju se često izražava podrška kraljici Elizabeti II, ali upotreba navodnika kad govore o nameri da se povuku kao “stariji članovi” porodice i rade kako bi postali finansijski nezavisni govori da nisu srećni što su u senci princa Vilijama.

-Upotreba navodnika govori da se osećaju sporednima, istisnutim iz bilo koje stvarno ozbiljne uloge. To što žele finansijsku nezavisnost na kraju mora dovesti do odricanja od njihovih titula, zaštite i doma – objašnjava Hemings, dodajući da nije siguran da su oni svesni da će se to verovatno i dogoditi.

On je ocenio da njihova podrška kraljici znači da samo žele da ne prekinu sve veze sa porodicom i da su posebno naklonjeni Elizabeti II.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/The sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.