POSLE IRANA, ZABRANE I KUBI: Da li je moguće da se Amerika odlučila na OVAJ POTEZ?
Foto: AP

letovi

POSLE IRANA, ZABRANE I KUBI: Da li je moguće da se Amerika odlučila na OVAJ POTEZ?

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da operatori čarter letova imaju rok od 60 dana da postepeno ukinu letove za Santijago

Objavljeno: 18:58h

Američka administracija zabranila je čarter letove za nekoliko kubanskih gradova, osim Havane, što je nova restriktivna mera nakon što su SAD u oktobru zabranile komercijalne letove.

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da operatori čarter letova imaju rok od 60 dana da postepeno ukinu letove za Santijago, Olguin i još sedam gradova Na Kubi i uvedu nove restrikcije za čarter letova za međunarodni aerodrom "Hoze Martin" u Havani, prenosi AP.

"Ova akcija će dalje ograničiti moć kubanskog režima da prikuplja dobit koju koristi za finansiranje represije nad kubanskim narodom i beskrupuloznu podršku diktatoru Nikolasu Maduru u Venecueli", napisao je u saopštenju američki državni sekretar Majk Pompeo.

Nova restrikcija otežaće i turistima i Amerikancima kubanskog porekla putovanje u gradove izvan prestonica, a u situaciji kad vožnja loše održavanim i često opasnim putevima od Havane do istoka Kube može da traje i više od 12 sati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.