POSLE OVE VESTI, JASNO JE DA EPSTAJN NIJE UBIO SEBE: Isplivao KONAČNI DOKAZ da je sve namešteno!
Džefri Epstajn, Foto: Printscreen/Youtube/CBS New York

GDE JE SNIMAK?

POSLE OVE VESTI, JASNO JE DA EPSTAJN NIJE UBIO SEBE: Isplivao KONAČNI DOKAZ da je sve namešteno!

Ubrzo nakon Epstajnove smrti, u avgustu, dve kamere za nadzor izvan njegove ćelije su se pokvarile i pregledao ih je FBI, javili su američki mediji

Objavljeno:

Video snimci prvog pokušaja samoubistva pedofila milijardera Džefrija Epstajna uništeni su slučajno, kažu tužioci.

Američki tužioci kažu da je zatvor greškom sačuvao snimke iz pogrešne ćelije. Epstajn, osuđeni seksualni prestupnik, prvo se pokušao ubiti u julu prošle godine, a potom se u avgustu obesio u zatvoru dok je čekao suđenje po saveznim optužbama za trgovinu ljudima.

On se izjasnio da nije kriv za zlostavljanje desetina devojčica, nekih straih samo 14 godina. Ubrzo nakon Epstajnove smrti, u avgustu, dve kamere za nadzor izvan njegove ćelije su se pokvarile i pregledao ih je FBI, javili su američki mediji.

Epstajna su 25. jula zatekli u polusvesti u zatvorskoj ćeliji sa povredama vrata. Nakon ovog incidenta, on je postavljen pod nadzor zbog pokušaja samoubistva. Na kraju je Epstajn preseljen u drugu ćeliju, gde je umro 10. avgusta.

Od tada su dva zatvorska čuvara optužena da ga nisu proveravali za to vreme i da su falsifikovali zapisnike da kažu da su ga redovno kontrolisali.

Takođe tada počinje misterija nestalih snimaka iz jula, koji su samo iščezli, a potom je rečeno da ih je pronašlo zatvorsko osoblje.

Pismo pomoćnika američkih advokata Džejsona Svergolda i Morin Komni kaže da su "snimci na sačuvanom video snimku imali tačan datum i vreme, ali su snimali drugi deo zatvora od onog u kojem se nalazi Epstajnova ćelija", prenose mediji.

- Traženi videozapis više ne postoji u sistemu rezervnih kopija i nema ga od najmanje avgusta 2019. kao rezultat tehničkih grešaka.

Zahtev za video podneo je advokat Nikolasa Tartaglionea, bivšeg njujorškog policajaca koji je u julu delio ćeliju s Epstajnom i optužen je za ubistvo u nepovezanom slučaju. Advokat tvrdi da video može pokazati da se njegov klijent ponašao "divno", pomažući Epstajnu.

Epstajn, rođen u Njujorku, radio je kao nastavnik pre nego što je prešao na finansije. Pre krivičnih slučajeva protiv njega, bio je najpoznatiji po svom bogatstvu i značajnim vezama. Često su ga viđali kako se druži sa bogatima i moćnima, uključujući američkog predsednika Donalda Trampa, bivšeg predsednika Bila Klintona i britanskog princa Endrjua.

Epstajn je optužen da je plaćao devojčice mlađe od 18 godina da bi vršili seksualna dela u njegovom dvorcu na Menhetnu i Floridi u periodu od 2002. do 2005. godine. Uhapšen je 6. jula. Izbegavao je slične optužbe u kontroverznom sporazumu iz 2008. godine, priznajući krivicu za manje optužbe za privlačenje i nabavku maloletnica za prostituciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.