LETELICA OBORENA PROJEKTILOM, PROCURILE ŠOK INFORMACIJE?! Šta kažu stručnjaco o padu aviona iznad Irana
Foto: Printscreen/Facebook

OVO KAŽU

LETELICA OBORENA PROJEKTILOM, PROCURILE ŠOK INFORMACIJE?! Šta kažu stručnjaco o padu aviona iznad Irana

Sve su veće sumnje u procenu Irana da se avion ukrajinske avio-kompanije jutros srušio usled problema sa motorom, a nezavisni stručnjaci navode da je, najverovatnije objašnjenje da je letelica oborena projektilom

Objavljeno:

Iranski zvaničnici su rekli da su tehnički problemi odgovorni za pad aviona ukrajinske kompanije koji se srušio neposredno po poletanju sa međunarodnog aerodroma "Imam Homeini" pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade.

Ukrajinska Ambasada prvobitno je u saopštenju objavila sličan stav koji je kasnije promenila i navela da će zvanična komisija utvrditi uzrok nesreće.

Pojedini stručnjaci tvrde da je previše rano za spekulacije, ali Grupa za praćenje rizika u vazdušnom saobraćaju "OPS" preporučuje da početna pretpostavka bude da je avion oboren, dok ne bude jasnih dokaza za suprotno.

Grupacija je pri tom ukazala na fotografije sa mesta nesreća na kojima se, kako navode, na olupini i krilu aviona vide rupe od projektila.

Ukrajinska kompanija u čijem je vlasništvu bio avion, takođe je odbacila mogućnost tehničkih problema i insistira na tome da je "Boing 737-800", koji je bio star tri godine, bio ispravan i da je pre dva dana prošao redovne tehničke provere.

Iran je saopštio da neće predati crne kutije iz aviona američkom proizvođaču "Boing".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.