ERDOGAN PUSTIO VOJNIKE S LANCA! Prva grupa turskih snaga stigla u glavni grad Libije! Počinje pravi rat!
Foto: Pritnscreen

podrška

ERDOGAN PUSTIO VOJNIKE S LANCA! Prva grupa turskih snaga stigla u glavni grad Libije! Počinje pravi rat!

"Nakon što je prva grupa turskih trupa stigla u naš glavni grad, naše snage sada mogu naneti veliku štetu libijskoj vojsci", rekao je Amara, ne precizirajući kada su tačno stigli do Tripolija, preneo je TAS S

Objavljeno: 20:27h

Prva grupa turskih snaga stigla je u glavni grad Libije da podrži jedinice Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA) koje je međunarodna zajednica priznala na čelu sa premijerom Fajezom al-Saradžom, izvestio je danas portal Afrigejtnjuz citirajući Nasera Amara, komandanta snaga koje sprovode kampanju Vulkan besa vlade u Tripoliju.

"Nakon što je prva grupa turskih trupa stigla u naš glavni grad, naše snage sada mogu naneti veliku štetu libijskoj vojsci", rekao je Amara, ne precizirajući kada su tačno stigli do Tripolija, preneo je TAS S.

Prema Amaru, jedinice GNA sada mogu da obore mlaznjake Libijske nacionalne vojske koju predvodi Kalifa Haftar, dok njene vazdušne snage mogu slobodno da lete preko libijskog neba, sposobne da gađaju protivnike osećajući podršku.

S tim u vezi, on je najavio da je u sklopu kampanje Vulkan besa vojna avijacija gađala vazdušnu bazu Al-Vatija koja se nalazi oko 120 kilometara jugozapadno od Tripolija, izazavši ozbiljnu štetu infrastrukturi.

On je dodao da avijacija namerava da bombarduje i druge baze pristalica Haftara koje se nalaze daleko od glavnog grada.

"Od ovog dana neće biti prijatno", obećao je Amar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.