Star 3 milijarde godina: Da li je ovo najskuplji dijamant na svetu? (FOTO) (VIDEO)

istorijsko otkriće

Star 3 milijarde godina: Da li je ovo najskuplji dijamant na svetu? (FOTO) (VIDEO)

Njegovo ime na Tsvana jeziku znači "naša svetlost", a akcionari tvrde da zbog njegove savršene transparentnosti on može da nadmaši sve brušene dijamante
Objavljeno:

Iako postoji toliko različitih dijamanata na svetu, ovako nešto nikada nije viđeno. Pretpostavlja se da je ovo najveći dijamant ikada otkriven. Njegova vrednost se procenjuje na 70 miliona dolara, veličine je teniske loptice, a star je 3 milijarde godina. Kineski tajkun potrošio 77 miliona na dva dijamanta za ćerku (7)! Lesedi la Rona će premijerno biti prikazan 29. juna na aukciji u Londonu. On je pronađen u novembru u Bocvani, a rudnik je u vlasništvu kanadske kompanije Lucara Diamond Corporation. Prema merenjima on ima 1.109 karata i najveći je ebrušeni dijamant ikada otkriven na svetu.

Njegovo ime na Tsvana jeziku znači "naša svetlost", a akcionari tvrde da zbog njegove savršene transparentnosti on može da nadmaši i najbolje sečene i brušene dijamante. Lesedi la Rona bi mogao nadmaši brušeni "Plavi mesec" koji je prošle godine kupio milijarder Džozef Lau za svoju ćerku (7). Plavi mesec je na aukciji prodat za 48.5 miliona dolara i ima 12.5 karata.
Printscreen/Youtube
Uživajte u njegovoj lepoti:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.