DEFINITIVNO: Kastro odustao od kandidiovanja za predsednika SAD
Foto: AP

odustao

DEFINITIVNO: Kastro odustao od kandidiovanja za predsednika SAD

"Ganaremos un dia! '''', poručio je on, što u prevodu znači: "Pobedićemo jednog dana"

Objavljeno:

Bivši Obamin ministar stanovanja i urbanog razvoja Džulijan Kastro (45) okončao je danas nadmetanje za demokratskog kandidaturu za predsednika SAD.

"Tako sam ponosan na kampanju koju smo vodili zajedno. Razgovarali smo o toliko važnim pitanjima u ovoj trci, zauzeli se za najugroženije ljude i dali glas onima koji su često zaboravljeni", rekao je Kastro u onlajn videu, preneo je AP.

"Ali samo mesec dana od izbora u Ajovi i s obzirom na okolnosti ove kampanje, utvrdio sam da to jednostavno nije naše vreme", istakao je on.

Kastro je u videu zaključio da danas teška srca i sa velikom zahvalnošću okončava svoju kampanju za predsednika i poručio svima koji su nadahnuti njegovom kampanjom, a posebno mladima da nastave da ostvaruju svoje snove i borbu za ono u šta veruju.

"Ganaremos un dia! '''', poručio je on, što u prevodu znači: "Pobedićemo jednog dana".

Kastro (45) je bio među najmlađima koji se borio za kandidata demokrata za novog predsednika, jedini poreklom iz Latinske Amerike i sada su u trci ostali Elizabet Voren, Berni Sanders i Džo Bajden, svi pripadnici bele rase i stariji od 70 godina, navodi agencija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.