POČEO NOVI SVETSKI RAT? Amerika udarila iz VAZDUHA na mete u ovim ARAPSKIM ZEMLJAMA!
Foto: Printscreen

rat?

POČEO NOVI SVETSKI RAT? Amerika udarila iz VAZDUHA na mete u ovim ARAPSKIM ZEMLJAMA!

Zvaničnici su naveli da je u tom napadu ispaljeno 30 raketa

Objavljeno: 21:02h

SAD su danas saopštile da su u Iraku i Siriji izvele vazdušne udare na položaje jedinice okrivljene za napad u kojem je ubijen američki vojni snabdevač.

Portparol ministarstva odbrane SAD Džonatan Hofman rekao je da su američke snage izvele "precizne odbrambene udare" na pet lokacija Hezbolah brigada, iračku jedinicu podržanu od Irana.

Vašington tu formaciju krivi za raketni napad u petak u kojem je američki snabdevač poginuo u vojnom centru blizu Kirkuka, na severu Iraka.

Zvaničnici su naveli da je u tom napadu ispaljeno 30 raketa.

Pentagon nije objavio detalje o izvedenim udarima, navodeći samo da su napadi izvršeni na tri položaja Hezbolah brigada u Iraku i na dva u Siriji.

Hofman je kazao da će američki udari umanjiti sposobnost te formacije da izvodi napade na Amerikance i snage iračke vlade.

Iračke Hezbolah brigade, odvojene od libanske grupe Hezbolah, deluju u okviru Snaga za narodnu mobilizaciju, iračkih paravojnih formacija odobrenih od vlade. Mnoge od tih grupa podržava Iran.

Visoki zvaničnik Snaga za narodnu mobilizaciju rekao je da je najmanje 12 boraca Hezbolah brigada poginulo u američkim udarima duž iračko-sirijske granice. Broj stradalih koji je on naveo za sada nije mogao da bude nezavisno potvrdjen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.