ČUVENO ALKOHOLNO PIĆE SE IZLILO U REKU: Ogromna KAZNA zbog POMORA RIBE
Foto: Printscreen/streetview

užas

ČUVENO ALKOHOLNO PIĆE SE IZLILO U REKU: Ogromna KAZNA zbog POMORA RIBE

Odeljenje Kentakija za ribolov i resurse divljine je mrtvu ribu našlo sve do 100 kilometara nizvodno u reci Kentaki, a i u reci Ohajo je bilo mrtvih riba

Objavljeno: 18:58h

Kompanija "Džim Bim" kažnjena je sa 600.000 dolara zbog odgovornosti jer se tokom požara u njenom skladištu u Kentakiju, SAD, burbon izlio i zagadio 37 kilometara dve obližnje reke i pobio ribu.

Kompanija je pristala na kaznu koju joj je 6. ​​decembra izrekla Služba za energetiku i životnu sredinu Kentakija, prenosi lokalni list "Kurijer".

"Džim Bim" će uz to nadoknaditi nadležnoj državnoj službi 112.000 dolara troškova koje je imala tokom sanacije posledica izlivanja pića.

Požar je izbio 3. jula jer je munja pogodila veliko skladište gde je bilo 40.000 buradi viskija koji je sazrevao, te se piće izlilo u obližnji potok, a odatle je nizvodno stiglo u dve reke.

Odeljenje Kentakija za ribolov i resurse divljine je mrtvu ribu našlo sve do 100 kilometara nizvodno u reci Kentaki, a i u reci Ohajo je bilo mrtvih riba.

U komentaru za lokalni list, firma iz Čikaga za proizvodnju alkoholnih pića "Bim Santori", vlasnica "Džima Bima", rekla je da je "u stanju da umanji posledice posledice incidenta po okolinu i prirodu" i da je "odlučna da učini sve što može da obnovi životnu sredinu".

"To uključuje plaćanje državi za utrošeno vreme, iskorišćene resurse i troškove za nadoknadu lokalne populacije ribe", piše u saopštenju američko-japanske kompanije "Bim Santori".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.