PREDSEDNIK SAD U TVITU RAZOTKRIO ZAVERU: Ko mu radi o glavi i u šta je upleten FBI?!
Foto: EPA/Ron Sachs

otvoreno

PREDSEDNIK SAD U TVITU RAZOTKRIO ZAVERU: Ko mu radi o glavi i u šta je upleten FBI?!

Predsednik Donald Tramp objavio je u petak ujutro video poruku sa heštagom koji podseća na pro-Trampovu teoriju zavere poznatu kao KAnon.

Objavljeno:

Tvit s anonimnog naloga @ Rad123 uključuje video snimak žene koja hvali Trampov pristup urbanom siromaštvu i uključio je heštag # VVG1VGA, što predstavlja slogan KAnon "Gde ide jedan, idu svi." Video je nastao sa drugog pro-Trmpovog naloga, @Emmi.

Teorija KAnon usredotočena je na anonimnu internet osobu poznatu kao K, koja tvrdi da je vladin službenik s informacijama o prikrivenoj zaveri za svrgavanje Trmpa. Sledbenici zavere veruju da, između ostalog, svetom upravlja satanska kabala elita i pedofila koju predvodi Hilari Klinton i takozvanom dubokom državom, koju će Tramp - uz pomoć tajnih saveznika, uključujući Roberta Mulera - na kraju razotkriti i poraziti.

Ranije ove godine, FBI je KAnon odredio za moguću pretnju od domaćeg terorizma. Nekoliko desnih, pro-Trampovih slavnih ličnosti, uključujući glumicu Rozen Bar i bivšeg profesionalnog bejzbol igrača Kurta Šilinga, izrazili su podršku zaveri i njenim sledbenicima.

K je pripisao sloganu "Kuda idem jedan, idemo svi" predsedniku Džonu F. Kenediju, ali izgleda da je preuzet iz filma "Beli vihor" iz 1996. godine, objavio je Dejli Bist.

Tramp je ranije promovisao desetine KAnonovih zavera i sledbenika. Prema istrazi Njujork Timesa objavljenoj u novembru, Tramp je ponovno objavio najmanje 145 neproverenih tvitova koji su promovisali teorije zavjere. Preko dve desetine ovih naloga Tviter je kasnije suspendovao zbog kršenja pravila platforme.

Times je otkrio da promoteri KAnona često upadaju u predsednikovu Tviter lajnu preko sina, Donalda Trampa mlađeg, voditelja Foks Njuza Maria Bartiromo-a i desničara Erika Bolinga. I više od 20.000 Trampovih sledbenika na Tvitteru imaju slogane ili reference KAnona u svojim profilima.

U julu je Trampova kampanja objavila video oglas u kojem su prikazani višestruki Trampovi obožavatelji s KAnon znakovima. A sledbenici KAnona pokazali su se na Trumpovim kampanjama na kojima su održavali znakove koji pokazuju svoju podršku i predsedniku i zaveri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Business)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.