TELO U ZAMRZIVAČU, SILOVATELJI NA SLOBODI, OBRAČUNI, FRAPTANTAN BROJ UBIJENIH ŽENA: Balkanom je 2019. TEKLA KRV!
Žrtve i počinitelji strašnih zločina, Foto: Facebook / Youtube printscreen

NAJGORI ZLOČINI REGIONA

TELO U ZAMRZIVAČU, SILOVATELJI NA SLOBODI, OBRAČUNI, FRAPTANTAN BROJ UBIJENIH ŽENA: Balkanom je 2019. TEKLA KRV!

Nasilje u porodici, odnosno nad ženama, i dalje je gorući problem svih zemalja nekadašnje Jugoslavije. A neki zločini nisu ni rešeni...

Objavljeno:

Godinu za nama ćemo nažalost pamititi i po mnogo čemu lošem - a pre svega tu su jezivi zločini koji su ceo region užasnuli i šokirali.

Zlo nikada ne miruje, i brojni nedužni muškarci i žene izgubili su živote prerano. Nasilje u porodici, odnosno nad ženama, i dalje je gorući problem svih zemalja nekadašnje Jugoslavije. A neki zločini nisu ni rešeni...

Ovo su najšokantniji zločini o kojima su pisali svi mediji regiona:

Telo sestre 20 godina krila u zamrzivaču

foto: Youtube printscreen / 24 sata News

Smiljana Srnec je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, a njeno telo 19 godina držala u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. avgusta 2005. Pronađena je skoro 20 godina kasnije.

Međimurska policija je 16. februara 2019. godine primila poziv iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu pomoć,da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe. Utvrđeno je da to tlo sestre Smiljane Srnec, koja je uhapšena istog dana. Sada je počelo suđenje Srnecovoj, a sumnja se da je pored nje u prikrivanje zločina bio uključen i ostatak porodice.

Suprugu ubio i bacio u septičku jamu, njenu porodicu danima lagao

foto: Facebook printscreen

Sprovodeći istragu o nestanku 46-godišnje Anice Buile, njeno telo pronašli u septičkoj jami kraj porodične kuće u kojoj je živela u selu Petrovci kraj Vukovara. Za ubistvo je osumnjičen Aničin 50-godišnji suprug Zoran Buila.

Buila je po selu svima govorio kako ga je žena napustila, a potom policiji dojavljivao kako je otišla da radi sezonu na moru, pa je viđena ovde i onde. Par dana nakon što je Aničina majka prijavila nestanak on je policiji pokazao poruke koje mu je navodno supruga poslala sa svog telefina. On je zapravo zadržao njen mobilni nakon što ju je ubio i sam sebi slao poruke. Seo bi u automobil, krenuo da se vozi po selima u okolini Vukovara i Vinkovaca, kako bi signal sa mobilnog išao u raznim smerovima, i slao poruke na svoj telefon.

Stvarao bi čitavu konverzaciju koju je potom pokazivao porodici i policiji. Međutim, onda je učinio jednu grešku. Umesto sa svog telefona, poruku svom kumu greškom je poslao sa Aničinog.

Sedmorica serijskih silovatelja na slobodi

Slučaj koji možda najbolje govori o tome na koji način sistem na Balkanu pristupa nasilju nad ženama, je grozomorno seksualno zlostavljanje koje je jedna devojčica doživela u Zadru.

Zadarska policija podnela je krivičnu prijavu protiv sedam mladića iz okoline Zadra zbog sumnje da su od avgusta prošle do jula ove godine u više navrata grupno silovali 16-godišnju devojku iz njihovog mesta. Mladići su ta silovanja snimali mobilnim telefonom i tim snimcima godinu dana ucenjivali žrtvu kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose, uz pretnje da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane.

Svi su pušteni da se brane sa slobode. Istražni sudija Ivan Marković, prema nezvaničnim informacijama, nije našao razloge zbog kojih bi petorici osumnjičenih za silovanje odredio pritvor.

Prema saznanjima policije, u razdoblju od godinu dana maloletnicu su grupno silovali u najmanje šest navrata. Samo jednom u takvom silovanju uičestvovalo je dvoje mladića, u ostalim situacijama troje ili četvoro. Prema maloletnici su se ponašali kao prema stvari, u jednoj situaciji su joj najpre doslovno pokidali odeću, a potom je seksualno iskoristili. Kad ih je devojka na kraju molila da joj to više ne rade i da je ostave na miru, njen bivši dečko je krvnički isprebijao uz pretnju:

- Ubiću te ako prijaviš ili ispričaš o ovome policiji ili bilo kome!

Masakr u Zagrebu - pobio šestoro ljudi, poštedeo samo bebu

foto: Printscreen

Igor Nađ (36) koji je ubio šestoro ljudi među kojima i jednog dečaka, a bio je veren sa jednom od svojih žrtava.

On je ubio Maju Tojagić sa kojom je bio veren, kao i njenu sestru Josipu i roditelje Dragomira i Filjku. Među ubijenima je i dečak star 10 godina, za koga hrvatski mediji pišu da je Majin sin.

Nekoliko sati posle masakra Nađ je cev pištolja okrenuo i prema sebi, pošto su ga pripadnici Specijalne policije opkolili u Brezovici. Desetak igorovih poznanika sa kojima je Jutarnji list razgovarao, kažu da ih ne čudi što je Igor izvršio samoubistvo, jer je uvek govorio da nikad neće u zatvor.

Bacao, jedno po jedno, svoje četvoro dece sa balkona

foto: Facebook

Slučaj Josipa Rođaka (54) koji u Pagu sa balkona kuće bacio svoje četvoro maloletne dece, zgrozio je Hrvatsku.

Deca, uzrasta od 3, 5, 7 i 8 godina bačena su sa šest metara visine. Dvoje je bilo van životne opasnosti, dok su dve devojčice bile teškom stanju. Ona od 7 godina bila je najteže povređena, sa teškim povredama glave i grudi.

Kako navode mediji, on se posle toga odvezao sam u policiju i rekao im: "Bacio sam decu s balkona". I potom je ućutao.

Rodbina i prijatelji Josipa Rođaka u Virovitici nisu ni slutili kako je taj monstrum upravo on. Tek su retki bili s njim u kontaktu jer se odselio iz Slavonije pre gotovo 15 godina, a njegova narav, kako su rekli domaćim medijima, bila je drugi razlog zašto rođaci i nisu žalili što se sa njim retko čuju, a još ređe viđaju.

Pobio suprugu i njene roditelje u Dubrovniku

foto: Youtube printscreen

Ivo Banović (64) zvani Đivo imao je ključ od metalnih vrata. Ušao je tiho pazeći da se ne zalupe. Pozvonio je i ubrzo mu je otvorila 73-godišnja Kata T.

Bez reči joj je pucao u nogu. Ona je u šoku počela da beži. Zaključala se u kupatilu spavaće sobe, ali je on krenuo za njom. Tasta, Mira T. (77) ubio je u krevetu. Potom je video i suprugu Lidiju (53), koja je, shvativši što se događa, pokušala da pobegne. Ali nakon nekoliko koraka prema izlaznim vratima, na ivici stepeništa, pucao je u nju, a potom i u sebe.

Komšije u dubrovačkoj četvrti Sustjepan znali su za Đivinu nasilnu prošlost. Međutim, u poslednje vreme je bio pristojan. Komšije su znale da je bio ljubomoran i posesivan i da supruzi nije dao da prima goste i prijatelje. Ipak, nikome nije palo na pamet da o tome obavesti nadležne službe.

Ubio devojku pa se obesio

foto: Facebook / Milica Bajić

Đurica Tadić (24) iz Razboja Ljevčanskog kod Srpca ubio je nožem u tom mestu Milicu Bajić (20) iz Trošelja kod Gradiške, a nakon toga izvršio samoubistvo. Ðurica i Milica su se kobnog dana vozili njenim opelom u mestu Razboj Ljevčanski te su došli do mesta Stegića prud gde su se posvađali.

Stradala devojka je do dolaska dežurne službe hitne pomoći iz Srpca i dalje davala znakove života, ali je nedugo nakon toga preminula.

Nekoliko časova prije, Đurica je na društvenim mrežama objavio slike sa Milicom na koju je stavljao srca i druge znakove ljubavi a nakon toga su njenim autom otišli do vikendice gde mladi često dolaze, budući da se radi o skrovitom delu sela obraslom šumom.

Nakon, po svemu sudeći, žestoke rasprave i borbe, Đurica je presudio Milici na svirep način a potom se objesio na obližnje drvo udaljeno tridesetak metara od vikendice.

Nerešeno ubistvo Lane Bijedić

foto: Društvene mreže

Policiju je 6. oktobra u večernjim časova Nina Bijedić obavestila o nestanku ćerke s obzirom na to da joj se nije javljala na pozive. Lana je te kobne nedelje trebala otputovati u Sarajevo, gde je upisala fakultet.

Nepuna dva sata nakon prijave nestanka, telo nesuđene studentkinje pronađeno je u reci Studenčici.

Uočio ga je ribar, koji je na tom području često pecao. Obdukcija je pokazala da je nesrećna devojka udarana, davljena i bačena u reku, a od tada u policiji i u Tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona, pod čijim se nadzorom vodi istraga, nisu našli nikakav trag koji će ih odvesti do njenog ubice.

Prema informacijama, koje je Avaz dobio od izvora bliskih istrazi, utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci koji vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njeno telo nađeno. Snimila ju je i nadzorna kamera. Ta je informacija dodatno zamrsila njen tok kretanja, kao i činjenica da je majku slagala kuda ide.

Poslednja informacija koja je sve iznenadila jeste da su stručnjaci u Nemačkoj uspeli su da otključaju telefon brutalno ubijene devojke koja je mrtva pronađena 6. oktobra.

Prema saznanjima, u telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je telo Lane Bijedić pronađeno.

Neverovatno i zastrašujuće je da je fotografisano baš ono mesto na kojem je ribar te kobne nedelje pronašao nepomično telo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentkinje građevine.

Brutalno mučili mladića do smrti i sve snimili telefonom

foto: Facebook / Pravda za Edina

Videosnimak svirepog ubistva Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića kružio je u određenim krugovima u Brčkom, je javno objavljen na društvenim mrežama, nakon čega je kod svih onih koji su ga odgledali zavladao šok i neverica.

Suanu Haliloviću, Suvadu Djedoviću i Nihadu Hukiću određen je pritvor, a, kako saznaje "Avaz", tokom saslušanja u policiji jedan od njih je istražiteljima otkrio tačnu lokaciju gde je telo bačeno.

Na snimku se čuje kako jedan od ubica govori mladiću: “Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”...

Ove reči koje je izgovorio jedan od ubica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore. Na ovom horor snimku takođe je prikazano maltretiranje te batinanje nesrećnog mladića uz teške uvrede i psovke.

Ubio partnerku, drugu ženu slučajno ranio, pa presudio sebi

foto: Facebook printscreen

Vođen slepom ljubomorom, Nedžad Čaušević (41) je oko sedam sati u sarajevskoj Aleji Bosne srebrene automatskom puškom ubio svoju bivšu devojku Sanelu Trsten (39) i slučajno ranio Senadu Muhić, zaposlenuu u kompaniji Park Kompani, koja ni ni kriva ni dužne našla u blizini.

Nakon zločina ubica, Nedžad Čaušević, je pobegao, a tik pred hvatanje on se razneo ručnom bombom.

Prema prvoj verziji, Čaušević je izašao iz vozila i potrčao prema žrtvi, ispalio je tri hica u leđa dok je bežala od napadača i pala na zemlju.Jedno zrno pogodilo je nesretnu Muhićevu, koji je stajala u rasadniku preduzeća "Park".

Popodne je Čaušević lociran na Bjelašnici. Prvo, u Krupcu, u opštini Istočna Ilidža, pronađeno je njegovo vozilo sa municijom. Ubrzo su u ovo šumovito područje stigli specijalci iz Sarajeva sa jedne strane i njihovih kolega iz Lukavice s druge strane planine.

Čaušević je pucao na policiju koja ga je okružila i povukao se desetak metara dalje. Shvativši da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, izvukao je ručnu bombu, koju je aktivirao ubivši se na licu mesta.

Starleta upucala biznismena

foto: Printscreen Instagram

Poznati mostarski ugostitelj Nino Ivanković, vlasnik “Vile Ivanković”, ubijen je u petak ujutro hicima iz vatrenog oružja u tom objektu u južnom delu grada. Osumnjičena Sunita Hindić-Bošnjaković ima 21 godinu, a često je viđana u “Vili Ivanković” na Buni.

Ona se predala policiji u mestu Turbe kod Travnika, a obe su joj bile polomljene.

Policiji je kazala da je do ubistva Ivankovića došlo slučajno. Istraga je još uvek u toku.

Ubijen poznati biznismen

foto: Printscreen / Youtube

Ubice su sačekale Slavišu Krunića pred ulazom na porodično imanje u mestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala, saznaje Srpskainfo.

Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dve različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Ž. P. uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu "tojotu".

Policija Republike Srpske lišila je slobode lica E.B. i M.G. koja se sumnjiče da su ubila Slavišu Krunića i Žarka Pavlovića i ranili Gorana Ilića.

Opasni ubica 9 dana u bekstvu

foto: Printscreen / Facebook

Početkom februara ove godine, svega nekoliko meseci nakon što je izašao sa duge robije, Edin Gačić je počinio zločin. Bez ikakvog povoda i jasnog motiva, ubio je svog komšiju Sauda Sultanića u prodavnici u mestu Podorašac kod Konjica!

A onda se dao u beg. Tokom potere policije za njim, 9. februara, ubio je pripadnika MUP-a Mahira Begića u Sarajevu. Za njim je tada počela ogromna potraga i u Bosni je zavladala panika.

Naime, nakon što je Gačić počinio nova ubistva, potraga za njim je u BiH trajala devet dana! On se za to vreme skrivao po šumama i u zapuštenim objektima.

Ubica je savladan 12. februara u mestu Košćan na području Hadžića kada je Gačić bežeći od specijalne jedinice otvorio paljbu na policiju tokom koje je lakše povredio pripadnika FUP-a.

Zločinački put Gačića počeo je za vreme rata, kada se sa tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH i poznatom po najmonstruoznijim zločinim nad srpskim vojnicima. Gačić je nekoliko meseci nakon okončanja rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića iz Banjaluke. Zbog ovog zločina osuđen je na osam godina zatvora.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispalio dva hica, a zatim pobegao. Nesrećna žena podlegla je jezivim povredama. Ubio ju je iz pištolja koji je kupio kako bi nju ubio.

Policajac upucan dok je vozio osumnjičene u stanicu

foto: Facebook printscreen

Ubistvo se dogodilo u nedelju oko 14 sati, nakon što je granični policajac Crne Gore Milutin Leković zaustavio tri osobe koje kod sebe nisu imale lična dokumenta. Kako to procedura nalaže, sa kolegom ih je smestio u službeni auto i krenuli su put policijske stanice.

Nakon nekoliko razmenjenih reči na albanskom jeziku, sa zadnjeg sedišta automobila, Luan Hasanaj je izvukao pištolj i hladnokrvno ispalio hitac Lekoviću u potiljak. Okrenuo je cev ka drugom policajcu, ali je pištolj, srećom, zakočio. Trojka je pobegla, a nekoliko sati kasnije, nakon sukoba sa policijom, uhapšeni su svo troje - braća Luan (43) i Ljuljzim (49) Hasanaj i njihova majka Nure Hasanaj (67).

Policija je ranije saopštila da je Luan Hasanaj u Albaniji tražen zbog ubistva sa umišljajem i pokušaja ubistva u vezi s krivičnim delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije. Njegovog brata Ljuljzima Hasanaja albanski organi potražuju od 2018. godine zbog krivičnog dela ubistvo s umišljajem, zavera u pokušaju u vezi sa krivičnm delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije. I njihova majka traži se zbog prevara.

Ubio mladića s leđa

foto: YouTube Printscreen

Branko Vučković (33) je ranjen u pucnjavi koja se se dogodila u Ulici Oktobarske revolucije, kod Pejtona u Podgorici. On je te večeri krenuo na proslavu rođendana jednog rođaka u lokalu preko puta Pejtona.

Kada je Vučković parkirao motocikl u blizini lokala i sišao sa njega, napadači su ka njemu ispalili više od deset hitaca. Teško povređen odmah je prebačen u Urgentni centar, gde je, uprkos naporima lekara, podlegao povredama.

Crnogorska policija zbog ubistva uhapsila je Nikolu Bogojevića (23) iz Podgorice. Tokom istrage utvrđeno da je Bogojević poznavao navike Vučkovića, i da ga je kobne noći čekao u zasedi najmanje sat. Pozadina zločina su bile kriminalne aktivnosti i ubice i osumnjičenog.

Maloletnik namamio devojku, pa je brutalo ubio

foto: Facebook printscreen

Telo Kristine Raičević (18) je pronašao meštanin u kanalu kod jezera Krupac u kom nije bilo vode. Videvši da je devojka okrvavljena odmah je alarmirao policiju. Dosadašnja istraga utvrdila je da je tinejdžerka najverovanije ubijena 200 metara od mesta gde je pronađena.

Za njeno ubistvo osumnjičen je B.N. koji nema ni 16 godina!

U daljoj istrazi značajno je pomogla jedna Kristinina rođaka, koja je crnogorskim istražiteljima ispričala da se devojčica prethodno preko aplikacije Vajber dopisivala sa B. N, nakon čega je on pronađen i priveden. Pregledom njihove prepiske stražitelji su donekle uspeli da sklope mozaik i odgonetnu šta je prethodilo jezivom ubistvu.

Kristina je kobnog dana bila u selu kod R. R, a zatim je krenula ka gradu gde je, ispostaviće se kasnije, trebalo da se sastane sa maloletnikom. Sat vremena nakon što je napustila selo, njen telefon je bio nedostupan.

Sastala se sa B. N. i zajedno su seli u taksi, koji ih je odvezao do jezera Krupac. Maloletnik je, ispostavilo se kasnije, sve vreme kod sebe imao nož.

Krvavi tragovi pronađeni na njegovim patikama podudaraju se sa Kristininim DNK, zbog čega se pretpostavlja da ju je upravo on, tu pokraj jezera, brutalno izbo po grudima i glavi. Dok je nesrećna devojka, kako je ukazao veštak, krvarila u velikim bolovima, maloletnik je njeno telo odvukao do obližnjeg jarka i bacio ga.

Obračuni klanova

foto: Marina Lopičić, Printscreen

U krvavim obračunima crnogorskih narko klanova, škaljarskog i kavačkog, ubijeni su Bogdan Milović, Darko Mijović, Nikola Jovanović, Vesko Vukotić.

Bogdan Milić (37) sa Cetinja ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u lokalu "Portun" u centru grada, a tri osobe su teško povređene. Bio je blizak škaljarcima.

Podgoričanin Darko Mijović i Danilovgrađanin Nikola Jovanović ubijeni su u Nemačkoj, a u toj pucnjavi, ranjeni su i Podgoričanin Miloš Pavićević i državljanin Srbije Miloš Vesković, koji je poreklom, takođe, iz Crne Gore. Takođe su pripadali "škaljarcima".

Veselin Vesko Vukotić (57) je likvidiran ispred svoje kuće u Kotoru, bio je otac Jovice i Igora Vukotića, koji važe za vođe ozloglašenog škaljarskog klana.

Vukotić je ubijen ispred svoje kuće u naselju Dobrota, kod apartmana "Vukotić" u 20.45 sati kada je nepoznati mladić sa kačketom ispalio nekoliko hitaca u njega i pobegao. Žrtva je preminula u bolnici usled zadobijenih povreda.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.