OVO JE NAJMRAČNIJA I NAJTUŽNIJA TAJNA VLADIMIRA PUTINA: Dovoljno mu je reći samo jednu reč: VIKTOR!
Foto: AP

porodična tragedija

OVO JE NAJMRAČNIJA I NAJTUŽNIJA TAJNA VLADIMIRA PUTINA: Dovoljno mu je reći samo jednu reč: VIKTOR!

Njegova porodica je jedva preživela Drugi svetski rat

Objavljeno: 10:11h

Vladimir Putin vlada Rusijom već gotovo 2 decenije, a za to vreme dobro je uspeo da svoj privatni život sačuva od javnosti.

Recimo, i dalje se samo nagađa da ima dve ćerke, i ko su one i čime se bave,a ove godine medije preplavila i lažna vest da je ruska gimnastičarka Alina Kabajeva Putinu rodila blizance.

Ipak, postoje neki delovi njegove biografije koji su sasvim poznati - a njegovi roditelji doživeli su veliku tragediju.

Putin rođen je 7. oktobra 1952. u Lenjingradu, Sovjetski Savez (sada Sankt Peterburg i bio je najmlađe od troje dece Vladimira Spiridonoviča Putina (1911–1999) i Marije Ivanovne Putine (rođena Šelomova) (1911–1998).

Otac Vladimira Spiridonoviča bio je kuvar Vladimira Lenjina. Ipak, život njegove roditelje nije mazio, a rođeni su i u burno vreme - kada je Hitler došao na vlast i krenuo u svoje osvajanje sveta.

Putinova majka bila je fabrička radnica, a otac mu je regrut u sovjetskoj mornarici, a služio je u podmorničkoj floti ranih 1930-ih. Početkom Drugog svetskog rata, njegov otac je služio u uništenju bataljona NKVD-a.

Bračni par nije imao sreće sa svojom decom u tim u tim vremenima, Putinovom rođenju prethodila je smrt dvojice braće, Viktora i Alberta, rođenih sredinom 1930-ih. Albert je umro u detinjstvu, a Viktor je umro od difterije tokom opsade Lenjingrada u Drugom svetskom ratu.

Ni Putinov otac nije prošao kroz rat bez posledica. On je teško ranjen 1942. godine.

Porodica njegove majke takođe je na svojoj koži osetila sve strahote ratnog vihora. Putinu majku baku ubili su nemački okupatori oblasti Tver 1941. godine, a njegovi ujaci nestali na ratnom frontu.

Ipak, njihov najmlađi sin je godinama kasnije postao vrhunski špijun KGB-a, a kasnije i jedan od najmoćnijih i najsnalažljivijih političara na svetu, čiji se uticaj ne nadzire kraju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.