SIN OVOG PREDSEDNIKA JE DRAG KRALJICA: Uprkos tome ima i devojku! Poruka njegovog poznatog oca je ODUŠEVILA SVET
Estanislao je drag kraljica, Foto: EPA/ENRIQUE GARCIA MEDINA

lgbt prava

SIN OVOG PREDSEDNIKA JE DRAG KRALJICA: Uprkos tome ima i devojku! Poruka njegovog poznatog oca je ODUŠEVILA SVET

Estanislao je u Argentini popularna drag kraljica koja nastupa pod imenom Dyhzy

Objavljeno:

Sin novog argentinskog predsednika Alberta Fernándeza pre nešto manje od dve nedelje stigao je na očevu inauguraciju u svečanom odelu, kao što i priliči prilici, no isticala se maramica koju je složio u džep odela - maramica duginih boja.

Time je Estanislao Fernández, inače popularna drag kraljica u slobodno vreme, još jednom izrazio svoju podršku LGBT zajednici, kao i njegov otac.

Estanislao je u Argentini popularna drag kraljica koja nastupa pod imenom Dyhzy. Prošli je mesec dospeo na naslovnice lokalnih medija kao učesnik velikog Prajda u Buenos Airesu na kojem je bilo oko 300.000 ljudi, a potom je svoj stav još jednom pokazao na očevoj inauguraciji.

24-godišnji Fernández još je nakon inauguracije, ako je slučajno bilo dilema, objavio video na Instagramu u kojem objašnjava da je to bila zastava LGBT zajednice.

foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Njegov otac, koji je na izborima u oktobru pobedio konzervativnog predstavnika Mauricija Macrija, političar levog centra i peronista već je otvoreno izražavao podršku LGBTQ zajednici i zalagao se za njihova prava. U juču u intervjuu za jedan radio, rekao je da je ponosan na svog sina i da ga apsolutno podržava:

- Bio bih zabrinut da mi je sin kriminalac, ali on je prekrasan čovek.

Dodao je i da je Estanislao jedna od najkreativnijih osoba koje poznaje.

Argentina je poznata po progresivnim stavovima kroz istoriju, kad su u pitanju prava homoseksualnih osoba. Istopolne veze legalne su od 1887. u toj južnoameričkoj zemlji, istopolni su brakovi legalizovani 2010. i jedna je od vodećih zemalja u borbi za prava LGBT zajednice, piše Washington Blade.

Usprkos svemu tome konzervativci širom cijele Južne Amerike bili su uporni i koristili svaku priliku ne bi li zlostavljali, ismejavali i ponižavali mladog Fernándeza sve otkako je njegov otac u maju najavio kandidaturu za predsednika.

Eduardo Bolsonaro, sin brazilskog konzervativnog predsednika Žaira Bolsonara, nakon proglašenja izbornih rezultata u Argentini, objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj drži pištolj upoređujući se sa slikom Estanislaoa obučenog u kostim Pikachua.

Estanislao je na portugalskom jeziku (službeni jezik u Brazilu) odgovorio:

- Brazilska braćo, zajedno se borimo protiv ovoga. Volim vas! Ne zaboravite da ljubav uvek pobeđuje mržnju, ujek moramo brinuti jedni za druge.

U jednom intervjuu za radio Estanislao je objasnio da se nikad nije previše opterećivao svojom seksualnošću iako su mu se u školi rugali.

- Uvek sam bio ženstveni dečak i nazivali su me svakakvim imenima. Debate povodom istopolnih brakova počele su 2010. godine, kada je od 30 ljudi samo četvoro ili petoro izrazilo podršku. Ostali su govorili da je to neprirodno i sve u tom stilu - prisetio se.

Zbog maltretiranja u ranijoj dobi menjao je školu, ali i u tome su ga roditelji podržavali.

Bio je jedan od prvih osoba u Argentini koja je počela koristiti Tviter, a danas na Instagramu ima više od 400.000 obožavatelja. Naravno, to mu kao influenseru donosi i određenu zaradu, no Estanislao se drži na zemlji i kaže da je kao i svi drugi:

- Moram plaćati stan, karticu i imam dugove - rekao je.

Već tri godine je u vezi s devojkom Natalijom, od toga godinu dana žive zajedno. Ona je fotograf, tattoo majstorica i make-up artist i njihova veza je po mnogočemu uobičajena.

- To je moja prva duga veza. Moji roditelji je vole - rekao je Estanislao.

Teško je objasniti, kaže, da ‘drag queen’ ne podrazumeva samo oblačenje u ženu, već se radi o umjetničkom izražavanju. Kao Dyhzy se pojavio 2015. kad je prijateljica fotografkinja trebala muške i ženske modele pa je on odradio oboje.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.