POLITIČKI ANALITIČAR SIGURAN: Hrvatska je otišla u desno, razlog je JASAN!
Foto: Beta/Dado Đilas

tvrdi

POLITIČKI ANALITIČAR SIGURAN: Hrvatska je otišla u desno, razlog je JASAN!

On je rekao da sledi nova bitka u drugom krugu izmedju Milanovića i Grabar-Kitarović

Objavljeno: 21:53h

Politički analitičar Tihomir Cipek izjavio je večeras da je Hrvatska otišla u desno, što se pokazalo i na nedeljnim predsedničkim izborima.

"Ti trendovi su pristuni svuda u Evropi, pa sad i u Hrvatskoj", rekao je Cipek za Novu TV komentarišući privremene rezultate predsedničkih izbora.

On je dodao da se levo biračko telo homogenizovalo oko kandidata Socijaldemokratske partije (SDP), bivšeg premijera vlade levog centra Zorana Milanovića, dok je na desnici podela puno dublja, što se vidi iz rezulatata aktuelne predsednice, kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinde Grabar-Kitarović i pevača Miroslava Škore, iza kojeg stoje stranke desnice.

"Načelno, čini mi se da radikalnija desnica pokazuje snagu… Videćemo hoće li se to odraziti i na parlamentarnim izborima (sledeće godine)", naveo je Cipek.

On je rekao da sledi nova bitka u drugom krugu izmedju Milanovića i Grabar-Kitarović i da je teško prognozirati kome će otići glasovi ostalih kandidata, posebno Miroslava Škore.

Prema poslednjim podacima Državne izborne komisije (DIP) na osnovu oko 90 odsto prebrojanih biračkih mesta, Zoran Milanović ima 29,7 odsto, Grabar-Kitarović 26,98 odsto, a Škoro 24,2 odsto glasova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.