AMERIČKA VOJNA KOMANDA PONOVO OBEZBEĐUJE DEDA MRAZA! Tvrde da će ga pratiti dok putuje SANKAMA
Foto: Damir Dervišagić

NOVA GODINA

AMERIČKA VOJNA KOMANDA PONOVO OBEZBEĐUJE DEDA MRAZA! Tvrde da će ga pratiti dok putuje SANKAMA

Prošle godine je 1.500 volontera odgovaralo na pozive dece

Objavljeno:

Američka vojna komanda Norad (North American Aerospace Defense Command), zadužena za vazdušnu bezbednost u SAD i Kanadi, saopštila je da će i ove godine biti verna svom zadatku pomaganja i praćenja Deda Mraza u njegovom putovanju 24. decembra.

"Pored naše svakodnevne misije odbrane Severne Amerike, ponosni smo što nastavljamo tradiciju praćenja Deda Mraza dok on putuje svojim sankama", izjavio je komandant Norad-a, general Terens O'Šognesi (Terrence O'Shaughnessi).

Prema njegovim rečima, isti radari, sateliti i presretači koji se koriste za pomoć Deda Mrazu, koriste se tokom cele godine i za odbranu kanadskog i američkog vazdušnog prostora kad postoji pretnja.

Deda Mraz, kao i svake godine, na Badnji dan počinje svoju svetsku turneju raspodele poklona.

Saradnja Norada s avanturama mitskog lika traje od 1956. godine, kada je neko u novinama objavio navodni broj Deda Mraza. Tada je jedan dečak greškom pozvao američku komandu od koje je tražio poklone.

Norad je tada, poštujući volju dečaka, naredio jednom svom pripadniku da deci kaže "tačnu lokaciju Deda Mraza". Uvodjenjem interneta ta saradnja se nastavila i jedan sajt je specijalno otvoren u te svrhe.

Sve informacije o simpatičnom liku u crvenom kaputu i sa dugom belom bradom mogu se naći na sajtu www.noradsanta.org na osam jezika. Norad je naveo da će 24. decembra biti na raspologanju broj 1-877-HiNORAD na kojem će biti najnovije lokacije Deda Mraza, navodi se na sajtu komande.

Prošle godine je 1.500 volontera odgovaralo na pozive dece.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.