PUTINU SU SE ZBOG JEDNE STVARI SVI SMEJALI: Blam ruskog predsednika koji će se prepričavati godinama!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/The Telegraph

AU!

PUTINU SU SE ZBOG JEDNE STVARI SVI SMEJALI: Blam ruskog predsednika koji će se prepričavati godinama!

Vladimir Putin predsednik Rusije na svojim službenim kompijuterima i dalje koristi zastarelu verziju Majkrosoftovog operativnog programa

Objavljeno:

Vladimir Putin predsednik Rusije na svojim službenim kompjuterima i dalje koristi zastarelu verziju Majkrosoftovog operativnog programa (Windows XP).

To smo videli (kako mi, tako i svi ostali) kada je zvanični Kremlj objavio fotografiju predsednika Vladimira putina kako sedi za kompjuterom u svojoj rezidenciji u Moskvi.

Meni koji se na tom računaru vidi koji je u svetlo plavoj boji u samom donjem uglu računara ukazao je na to da se na tom računaru koristi Windows XP. Nadogradnje za taj program su prestale sa proizvodnjom još pre 5 godina 2014. godine. Upozoravaju da računari sa tim sistemima mogu biti podložni bezbednosim rizicima iz razloga što je Rusija uvela ograničenja za softvere sa inostranog tržišta. Možda bi i sam predsednik mogao da ostane bez abdejta.

Windows 10 kao poslednji softver je odobren za računare u kojima se ne čuvaju državne tajne. Zato Rusija ima u planu da totalno ukine ovaj program i da ga zameni softverom sopstvene proizvodnje.

Poslednji softver, Windows 10, odobren je samo za kompjutere koji ne sadrže državne tajne. Moskva je planirala da potpuno ukine Majkrosoft i zameni ga softverom ruske proizvodnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.