TI NEŠTO PRIČAŠ, LAGALA SI OD JUGE DO SIRIJE! Izbio rat novinarki oko Handkea i Srbije, padaju oštre reči!
Peter Handke, Foto: EPA/ Dragan Tatic

au

TI NEŠTO PRIČAŠ, LAGALA SI OD JUGE DO SIRIJE! Izbio rat novinarki oko Handkea i Srbije, padaju oštre reči!

Nakon što su počeli protesti zbog odluke da se Handke nagradi Nobelom, počeli su se oglašavati i brojni strani novinari koji su pokrivali rat u Bosni

Objavljeno:

Nakon što je austrijskom piscu Peteru Handkeu u utorak švedski kralj Gustav uručio Nobelovu nagradu za književnost situacija se ne smiruje.

Naime, odluka da se Nobelova nagrada za književnost dodeli tom književniku dočekana je s brojnim kritikama jer je podržavao Slobodana Miloševića i negirao genocid u Srebrenici.

Nakon što su počeli protesti zbog odluke da se Handke nagradi Nobelom, počeli su se oglašavati i brojni strani novinari koji su pokrivali rat u Bosni. Oglašavaju se na Twitteru i u svojim brojnim objavama podsećaju kako su i oni izveštavali o navodnim "zverskim strahotama" kojima su svedočili dok su izveštavali iz Bosne i Hercegovine tokom rata.

Međutim, kako je kasnije dokazano, većina zapadnih novinara su lagali.

Uz hashtag #BosniaWarJournalists opisuju čemu su navodno svedočili devedesetih godina. Tako je svoju poruku putem Twittera poslala i urednica na CNN-u Kristijan Amanpur napisavši: "Bila sam tamo. Svi znamo ko je kriv".

"Izveštavao sam o ratovima u Jugoslaviji i video sam monstruozne zločine koji su završili suđenjima za ratne zločine, uključujući i lidere bosanskih Srba - Karadžića i Mladića", napisao je urednik s BBC-ja Džeremi Boven. - piše Alo.rs

Zamenica direktora Human Rights Watch Laura Piter takođe je na Twitteru napisala da "ponosno stoji uz bivše ratne novinare u Bosni i protestuje protiv Nobelove nagrade".

"Prvo sam tamo bila kao reporter, a nakon toga u službi Human Rights Watch i videla sam zločine koje on pokušava da umanji svojim pisanjem", poslala je Piter.

Međutim, ostaće upamćen sukob Kristijan Amanpur sa CNN-a i Anise Nauai sa RT, pre nekoliko godina, kada je američka televizija pokušala da saktije deo intervjua.

- Lagala si 15 godina za Stejt department, od Jugoslavije do Sirije - poručila joj je novinarka RT-ija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.