KONZERVATIVCI DOBIJAJU U BRITANIJI: Ispitani uzorci, rezultati su prilično jasni
Ilustracija, Foto: Beta

rezultati

KONZERVATIVCI DOBIJAJU U BRITANIJI: Ispitani uzorci, rezultati su prilično jasni

Prema rezultatima istraživanja, Liberalne demokrate trebalo bi da dobiju 15 poslanika, tri više nego 2017

Objavljeno:

Na vanrednim parlamentarnim izborima, koji se sutra održavaju u Velikoj Britaniji, Konzervativna partija osvojiće natpolovičnu većinu, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela agencija "YouGov" na uzorku od 100.000 ispitanika.

Kako je saopšteno, očekuje se da Torijevci u budućem parlamentu imaju 339 poslanika, 22 više nego što su dobili na prethodnim izborima 2017. godine. Iako je to značajn pad u odnosu na novembarsko istraživanje iste agencije, Konzervativci bi i sa ovakvim ishodom mogli sami da formiraju vladu, jer im je za to neophodno 326 poslanika.

Laburisti su u odnosu na prethodni mesec smanjili zaostatak za Torijevcima, ali neće imati više od 231 poslanika, što je 31 manje nego što su dobili 2017. Agencija "YouGov" je uoči parlamentarnih izbora održanih pre dve godine tačno predvidela broj poslanika svih partija, ali njen direktor za politička sitraživanja Entoni Vels kaže da zbog velikog pada Torijevaca u prethodne tri sedmice ne može da se isključi iznenađenje.

Prema rezultatima istraživanja, Liberalne demokrate trebalo bi da dobiju 15 poslanika, tri više nego 2017, a Škotska nacionalna partija 41, odnosno šest više.

Za partiju Bregzit ne predviđa se nijedan poslanički mandat.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.