Ko kaže da Amerika, Rusija i Kina moraju da se mrze?

Trampova diplomatija

Ko kaže da Amerika, Rusija i Kina moraju da se mrze?

Tramp najavljuje da će, ukoliko se u novembru useli u Belu kuću, zakazati samit NATO na kome će se analizirati mogućnost usvajanja novih strategija radi suočavanja sa zajedničkim izazovima
Objavljeno: 11:16h

Vašington treba da obnovi prijateljske odnose sa Rusijom i da traži zajednički jezik sa Moskvom, rekao je jedan od mogućih kandidata Republikanske partije za nominaciju na predsedničkim izborima, Donald Tramp. Prema njegovim rečima, SAD, Rusija i Kina "ne moraju nužno da budu protivnici". Ko je Trampuskoni? Donaldova politika, Silviov šoubiz pelcer! (FOTO) (GIF)

- Ublažavanje tenzija i poboljšanje odnosa sa Rusijom je apsolutno moguće. Ovaj užasni krug neprijateljstava mora da se prekine i nadam se da će to biti uskoro - rekao je Tramp u govoru o svojoj spoljnoj politici, dodajući da u odnosima sa Rusijom treba tražiti zajedničko tlo zasnovano na zajedničkim interesima.
Tramp je najavio da će, ukoliko bude izabran za američkog predsednika u novembru, zakazati samit NATO na kome će se analizirati strategije Alijanse.
- Zakazaću samit sa saveznicima u NATO i odvojen sastanak sa našim azijskim saveznicima. Na tim skupovima se neće samo razgovarati o finansijskim obavezama, već se analizirati mogućnost usvajanja novih strategija radi suočavanja sa zajedničkim izazovima - rekao je Tramp. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.