PROFESOR PREGAZIO STUDENTA I POBEGAO: Užas ispred Medicinskog fakulteta (VIDEO)
Snimak incidenta, Foto: Twitter printscreen

PROTESTI STUDENATA U PAKISTANU

PROFESOR PREGAZIO STUDENTA I POBEGAO: Užas ispred Medicinskog fakulteta (VIDEO)

Rukovodstvo škole negira incident i optužuje učenike za remetilačko ponašanje

Objavljeno:

Student koji je protestovao na Medicinskom fakultetu Novšera (NMC) u Pakistanu povređen je kada ga je udario automobil čiji je vlasnik jedan profesor.

Rukovodstvo škole negira incident i optužuje učenike za remetilačko ponašanje.

NMC je bio zahvaćen višednevnim protestima ove nedelje. Nekoliko stotina ljudi učestvovalo je u demonstracijama nakon što su optužili rukovodstvo škole da ih maltretiraju teškim novčanim kaznama i tvrdili da su prikupljeni novac preusmereni iz kafića u džepove njihovih protivnika.

U četvrtak se grupa demonstranata sukobila sa saradnikom dekana dr Šahnavazom, čiju ostavku traže zbog navodnih nedela. Rekli su da je profesor udario jednog studenta svojim automobilom, pre nego što je ubrzao.

Snimci incidenta objavljeni na društvenim medijima prikazuju automobil okružen grupom studenata, od kojih jedan sedi na putu ispred vozila. Automobil onda ubrzava, očigledno zakačivši sedećeg studenta. Povređeni student identifikovan kao Hasan, navodno je imao prelome na nozi.

Administracija NMC-a demantovala je navode studenata i saopštili da jednostavno nisu zadovoljni fakultetskom disciplinom.

- Ovi studenti su maltretirali studente prve godine, zbog čega je cela stvar počela rekao je dr Jehangir - dekan škole.

On je negirao da je dr Šahnavaz udario studenta i rekao da ga studenti maltretiraju jer je njegov posao da sprovodi red u kampusu. Neki izveštaji u medijima govore da je dr Šahnavaz bio saputnik u svom automobilu u vreme incidenta u četvrtak, dok je drugi profesor NMC-a seo za volan.

Škola je ove godine bila umešana u skandal zbog navodnog nepotizma i korupcije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.