TAJANSTVENI SIN EDIJA RAME: Zemljotres mu ubio devojku, ali to nije jedina NESREĆA koja ga je zadesila
Grgor Rama, Foto: Printscreen/Youtube/ABC News Albania

NESREĆA!

TAJANSTVENI SIN EDIJA RAME: Zemljotres mu ubio devojku, ali to nije jedina NESREĆA koja ga je zadesila

Gregor Rama, sin albanskog premijera Edija Rame, potvrdio je juče vest da je među brojnim žrtvama zemljotresa u Draču bila i njegova devojka

Objavljeno:

Gregor Rama, sin albanskog premijera Edija Rame, potvrdio je juče vest da je među brojnim žrtvama zemljotresa u Draču bila i njegova devojka. I sam Edi Rama je jedva zadržavao suze kada su ga novinari pitali o ovom tragičnom gubitku. A to nije prva nesreća koju je zadesila mladog slikara.

Tokom kampanje pred parlamentarne izbore 2013. godina, Rama je objavio 15-minutni dokumentarni film "Rama za budućnost" u kome je otvoreno govorio o događajima koji su mu obeležili život, navodeći kao najteži momenat onaj u kome je saznao da za bolest svog sina.

Sedeći predvorju svoje kuće Rama je odlučio da prvi put javnosti ispriča o šoku koji je doživeo kada je Gregoru dijagnostikovan rak.

- To je najstrašniji trenutak u kome sam morao da prodrem u najtamnije dubine sebe kako bih pronašao snagu da se smejem, komuniciram i radim svoj posao. Noći su bile pune suza dok se moj sin borio sa smrću u telu. Suočavali smo se sa velikom nepoznanicom koja je erodirala u svima nama - ispričao je Rama.

foto: Printscreen/youtube/GAZETA SHQIPTARE

Ostatak priče u dokumentarcu završio je Gregor koji je govorio o ohrabrenju koje mu je otac dao da prebrodi težak period i pobedi tumor testisa. On je prepričao kako je njegov otac koristio svoju strast, košarku, kao svom detetu objasnio kako treba prevazići teškoće.

- Dobio sam dijagnozu kada sam bio kod ujaka u Americi. Nakon eksperimentalne hemoterapije sam se izlečio - otkrio je.

Rama je redovno posećivao svog sina dok je bio na lečenju u Americi, naročito 2009. godine kada mu se stanje pogoršalo.

foto: Printscreen/Facebook

Gregor je iz te borbe izašao kao pobednik, ali mu je život zadao još jedan udarac. Telo njegove devojke Kristi Reci, studentkinje Medicinskog fakulteta u Tirani, izvučeno je iz ruševina u Draču zajedno sa telima članova njene porodice.

Mediji su podsetili da se sin albanskog premijera uvek držao dalje od medijske pažnje, pa je vest o smrti njegove devojke prošla nezapaženo sve do momenta kada je on podelio svoj gubitak na društvenoj mreži.

Gregor Rama je diplomirao na Likovnoj akademiji u Tirani, prateći stope svog oca slikara, kao i dede, poznatog albanskog vajara. Rođen je krajem osamdesetih u prvom braku Edija Rame sa glumicom Matildom Makoci.

U malobrojnim intervjuima koje je dao Gregor je uvek isticao da je njegova majka "osoba koju najviše voli". Sa ocem ga više povezuje umetnost nego politika u koju se nikada nije mešao.

- Želim da ljudi procene ko sam na osnovu onoga što naslikam, a ne na osnovu mog prezimena - izjavio je on prošle godine na otvaranju svoje izložbe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.