Tramp rasturio u 5 država, Klintonova mu za petama! (FOTO)

Verovatni kandidati

Tramp rasturio u 5 država, Klintonova mu za petama! (FOTO)

Kontroverzni milijarder se pribiližio broju glasova potrebnom za predsedničku nominaciju, Klintonova do sada osvojila 90 odsto potrebnih glasova
Objavljeno: 11:14h

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp pobedio je u svih pet država u kojima su u utorak održani stranački izbori, dok je kandidat demokrata Hilari Klinton osvojila najviše glasova u četiri od pet država na severoistoku SAD. Veliki car: Tramp glasao sam za sebe, pa poručio: Bila mi je velika čast! (FOTO) Tramp je proglasio sebe "verovatnim kandidatom" posle velikog uspeha na izborima u Konektikatu, Delaveru, Merilendu, Pensilvaniji i Roud Ajlandu. Tim pobedama pribiližio se broju glasova potrebnom za predsedničku nominaciju pre partijske konvencije u julu. Kontroverzni milijarder sada ima 950 glasova delegata, a za nominaciju je potrebno 1.237.

Ni Ted Kruz ni Džon Kejsik ne mogu da prestignu Trampa po broju glasova i da direktno osiguraju nominaciju, ali ostaju u trci jer se nadaju takozvanoj "dogovorenoj" konvenciji, kada delegati posle prvog kruga glasaju nezavisno od rezultata stranačkih izbora. Njih dvojica su se već dogovorili o zajedničkoj strategiji na narednim izborima u državama Indijana, Oregon i Nju Meksiko kako bi onemogućli da Tramp dobije direktnu nominaciju.
Hilari Klinton je do sada osvojila 90 odsto glasova potrebnih da osigura nominaciju. Do sada je osvojila 2.141 glas, a Sanders 1.321. Za demokratsku nominaciju potrebno je 2.383 delegata.
Berni Sanders sprečio je Hilari Klinton da postigne uspeh na izborima u svih pet država. Posle pobede na Roud Ajlandu Sanders je obećao da će se boriti do kraja procesa nominacije, ali je malo je verovatno da će Sanders moći da prestigne. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.