20 SEKUNDI PAKLA: Crni bilans iz Albanije raste - 13 MRTVIH u razornom potresu! (VIDEO)
Zemljotres u Albaniji, Foto: AP

ZEMLJA U RUŠEVINAMA

20 SEKUNDI PAKLA: Crni bilans iz Albanije raste - 13 MRTVIH u razornom potresu! (VIDEO)

Prema seizmologu Rapu Ormeniju, zemljotres je trajao 20 sekundi

Objavljeno:

Snažan zemljotres potresao je Albaniju u utorak u 03:55 časova, magnitude 6,4, srušio kuće i prouzrokovao veliku štetu, nažalost ostavivši 13 mrtvih.

U Thumani, gde je najdramatičnija situacija, jedna starija žena izgubila je život nakon pada ispod ruševina.U njenom krilu rodbina i vatrogasci izvukli su malog nećaka živog.

U Thumani su se srušile ukupno tri zgrade, a ispod ruševina su neki ljudi za koje vatrogasci rade da ih izvedu, s velikom nadom.

1 / 5 Foto: AP

Čak i u Draču gde su oštećenja brojna, iz ruševina srušenih kuća pronađena su tri tela, dok je jedno pronađeno u Vili Palma u Draču.

U Kurbinu je druga osoba izgubila život nakon što ga je uhvatila panika u pokušaju da izbegne snažne vibracije, pa je skočio sa balkona. Život je izgubio zbog visine, jer je skočio sa trećeg sprata. U tom mestu je umrla još jedna osoba pošto je izgubila kontrolu nad svojim vozilom.

Prema seizmologu Rapu Ormeniju, zemljotres je trajao 20 sekundi, isti je kao potres iz 1926. godine, koji je imao intenzitet od 8 magnitude. Najveći potres je već prošao i očekuje se da će imati određenih manjih potresa.

Nakon snažnog potresa od 6.4, gotovo svi građani izašli su na ulice, a mnogi su napustili svoja vozila u oblastima okruženim zgradama, stvarajući haos i na ulicama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Indeksonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.