OTKRIVENO DA LI MEĐU POVREĐENIMA U ALBANIJI IMA SRBA: Oglasio se AMBASADOR!
Nakon zemljotresa su ostale samo ruševine, Foto: Printscreen RTS

oglasili se

OTKRIVENO DA LI MEĐU POVREĐENIMA U ALBANIJI IMA SRBA: Oglasio se AMBASADOR!

U Tirani trenutno boravi delegacija od stotinak srpskih privrednika koji su došli zbog Međunarodnog sajma i svi su na bezbednom

Objavljeno:

Među povređenima i poginulima u zemljotresu nema državljana Srbije, kaže za RTS ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić. Još je rano da se utvrdi tačan broj žrtava, dosta objekata je oštećeno, naročito u mestu Tumana, napominje Zarić.

Miroljub Zarić kaže da, prema podacima albanskih vlasti, među povređenima i poginulima nema stranaca.

U Tirani trenutno boravi delegacija od stotinak srpskih privrednika koji su došli zbog Međunarodnog sajma i svi su na bezbednom.

"Bilo je malo panike jer je deo njih smešten u najvišem hotelu u Tirani, od 23 sprata, ali niko nije povređen", ističe Zarić.

Ambasador Srbije u Tirani kaže da će se više o broju žrtava i materijalnoj šteti znati kad se situacija malo smiri.

"Dosta objekata je oštećeno. U mestu Tumane, koje je nekih 35 kilometra od Tirane prema Skadru, tamo je najviše objekta srušeno. Uglavnom, prema informacijama njihovih medija, porušeni su stariji objekti. Ima dosta porušenih objekata u Draču, takođe, a u Tirani ima dosta oštećenih zgrada", navodi Zarić.

Direktor centra za regionalnu saradnju Privredne komore Srbije Aleksandar Radovanović koji se sa 50 privrednika iz Srbije nalazi u Tirani rekao je za RTS da je potres dugo trajao.

"Ja sam bio smešten na 20. spratu hotela i bilo je jako neprijatno. Celu noć nismo spavali, imali smo još jedan udar u 7.10 časova", naveo je Radovanović.

Bonus video

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.