PEVAČICA JE PRONAĐENA MRTVA: Nekoliko meseci ranije, najavila je svoju SMRT na Instagramu!
Go Hara je pronađena mrtva, Foto: Instagram printscreen

borba sa depresijom

PEVAČICA JE PRONAĐENA MRTVA: Nekoliko meseci ranije, najavila je svoju SMRT na Instagramu!

Zboig njene smrti se ponovo pokrenula rasprava o jakom pritisku na K-pop zvezde

Objavljeno:

Južnokorejska pevačica i glumica Go Hara pronađena je mrtva u nedelju, rekla je policija okruga Gangnam u Seulu.

Policija nije komentarisala uzrok smrti.

28-godišnja pevačica, koja je nekada bila članica benda Kara, pronađena je u nesvesti u maju u svom domu u Seulu, pošto je na svom Instagram nalogu objavila reč "zbogom". Post koji je kasnije izbrisan podstaknuo je komentare zabrinutih fanova. Tom prilikom je Go pronađena i odvedena u bolnicu.

Kasnije se izvinila fanovima što je "izazvala zabrinutost za sve i izazvala pometnju", objavila je medijska kuća u Japanu.

Zboig njene smrti se ponovo pokrenula rasprava o jakom pritisku na K-pop zvezde.

Mesec dana nakon što je hospitaliovana, oglasila se na društvenim medijima, preteći legalnim postupkom protiv zlonamernih komentara i otkrila da pati od depresije.

Go je takođe bila umešana u javni spor sa svojim bivšim dečkom Čoi Jong-bumom. Optužila je Čoija da je ucenjuje, preteći da će objaviti video snimak njihovog seksa.

Čoi je u početku negirao optužbe, ali proglašen je krivim za ucene i napade i izrečena mu je uslovna kazna početkom ove godine.

Slična rasprava o pritiscima na zvezde i depresiji izbila je prošlog meseca nakon što je 25-godišnja pevačica Suli pronađena mrtva u svom domu u Seulu, za šta policija kaže da je bilo očigledno samoubistvo. Suli i Go su bile bliske prijateljice, javljaju lokalni mediji.

Još jedna K-pop zvezda, Kim Jong-hiun, umrla je od samoubistva 2017. godine.

Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da na njega pomišlja neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida. Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno. Broj kol-centra je 011/7777-000

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.