TRAMP DOBIJA OPASNU KONKURENCIJU: Na crtu mu izlazi čovek 13 puta bogatiji od njega!
Donald Tramp, Foto: Printscreen/youtube

biće ovo teška borba

TRAMP DOBIJA OPASNU KONKURENCIJU: Na crtu mu izlazi čovek 13 puta bogatiji od njega!

77-godišnji Blumberg u martu je rekao da se neće kandidovati za Belu kuću 2020

Objavljeno:

Majk Blumberg, milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka, zvanično je ušao u demokratsku predsedničku trku. Tako se u već brojnu grupu pretendenata na predsedničku nominaciju uključio još jedan umereni kandidat.

77-godišnji Blumberg u martu je rekao da se neće kandidovati za Belu kuću 2020, ali je promenio mišljenje. Kandidaturu je saopštio na vebsajtu svoje kampanje

"Kandidujem se za predsednika da bih porazio Donalda Trampa i obnovio Ameriku. Ne možemo da dozvolimo još četiri godine nepromišljenih i neetičkih poteza predsednika Trampa", saopštio je.

Blumbergovi saradnici kažu da neće prihvatati političke donacije, a u slučaju da pobedi - neće primati platu u Beloj kući.

Blumbergova kandidatura, kasno u trci, je novi izazov za sadašnje favorite za demokratsku nominaciju - centristu, bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena i Pita Butidžidža, gradonačelnika Saut Benda u Indijani, kao i istaknute liberale, senatore Elizabet Voren i Bernija Sandersa.

Blumberg je kritkovao Voren, koja je protivnica Vol Strita i planira da oporezuje najbogatije Amerikance da bi finansirala različite programe od univerzalne zdravstvene zaštite do besplatne školarine na državnim koledžima. Takmičiće se sa Bajdenom i Butidižidžem da postane umerena alternativa liberalnim agendama Voren i Sandersa.

Prema podacima magazina Forbs, Majkl Blumberg je osmi najbogatiji Amerikanaca a imovina mu se procenjuje na 53,4 milijarde dolara. Ima prednost što će moći da sam finansira kampanju i potroši milione dolara na reklame i angažovanje osoblja za svoj izborni štab.

Blumberg je u četvrtak podneo potrebnu dokumentaciju za kandidaturu Federalnoj izbornoj komisiji.

Bogatstvo Blumberga procenjuje se na vrtoglavih 54 milijarde dolara, dok Donald Tramp ima "samo" četiri milijarde.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Voice of America)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.