MONSTRUM JE SILOVAO I UBIO NJENU ĆERKU (5): Osveta ove HRABRE MAJKE bila je strašna - ali niko je ne osuđuje!
Veronik Makvena, Foto: Facebook / Project Inmate NPO 219-916

uzvratila istom merom

MONSTRUM JE SILOVAO I UBIO NJENU ĆERKU (5): Osveta ove HRABRE MAJKE bila je strašna - ali niko je ne osuđuje!

Veronike Makvena (23) optužena je za pokušaj ubistva zajedno sa sestrom Nokolo Maneli i porodičnIm prijateljem Siabongom Pakade

Objavljeno: 21.11.2019. 14:52h
  • 3

Majka se pojavila na sudu u Južnoj Africi jer je optužena da je odsekla muški penis nakon što je taj muškarac osumnjičen da je silovao i ubio njenu petogodišnju ćerku.

Veronike Makvena (23) optužena je za pokušaj ubistva zajedno sa sestrom Nokolo Maneli i porodičnIm prijateljem Siiabongom Pakade zbog napada na muškarca nakon što je u njenom javnom toaletu pronađeno telo njene ćerke Šantel.

Advokat Fundile Matoto, koji je pristao da zastupa žene bez naknade nakon što je slučaj privukao nacionalnu pažnju, ne negira da se napad dogodio, ali je rekao da optužbe treba smanjiti.

Šantel je nestala iz svog doma u Port Elizabetu u avgustu ove godine, dok su Makvena i njena sestra otišle u prodavnice i nazad. Prodavnica je bila udaljena.

Kad su stigli kući, bilo je mračno i Šantel, koju su ostavili u društvu prijatelja, nigde nisu videle. Makvena je rekla da je provela celu noć u potrazi za petogodišnjakinjom, ali da je nisu mogle naći.

Njeno krvavo telo na kraju je pronađeno bačeno u javni toalet, i pokrenuta je policijska istraga.

Muškarac u ranim 20-ima koji je porodici bio poznat odveden je na DNK testiranje, ali policija je rekla da ga ne mogu uhapsiti dok se ne vrate rezultati.

Otprilike mesec dana kasnije Makvena, njena 25-godišnja sestra i 24-godišnji porodični prijatelj, navodno su se sukobili sa tim muškarcem, rekavši da je odgovoran za devojčinu smrt. Tokom sukoba, tri žene su optužene da su mu odsekle penis.

Taj muškarac je odveden u bolnicu, a takođe je podvrgnut uspešnoj operaciji ponovnog spajanja penisa.

Pred suđenje, Makvena je rekla:

- Kad je [Šantel] pronađena, srce mi je potonulo, bila sam slomljena. Moje [ćerke] više nema. Dok smo je tražili tokom noći, ona je ležala u tom hladnom toaletu. Bila sam slomljena, još uvek jesam.  

Sudija je odložio slučaj do februara sledeće godine, čekajući dalju istragu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media