NOVO SEDIŠTE POLICIJE BIĆE U HITLEROVOJ KUĆI: Šok odluka doneta u Austriji! (VIDEO)
Kuća Adolfa Hitlera, Foto: YoutubePrintscreen/euronews

kako je ovo moguće?

NOVO SEDIŠTE POLICIJE BIĆE U HITLEROVOJ KUĆI: Šok odluka doneta u Austriji! (VIDEO)

Hitler, rođen 20. aprila 1889. godine, prvih pet meseci svog života proveo je u stanu

Objavljeno:

Zgrada u austrijskom gradu Braunau na Inu u kojoj je rođen i živeo Adolf Hitler ubuduće će biti regionalno sedište policije.

Austrijsko ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je ovakvu odluku kako bi se sprečilo širenje neonacističkog turizma na ovom području.

- Buduća policijska upotreba zgrade biće nepogrešiv signal kako ova zgrada nikada neće služiti za komemoraciju nacizma- izjavio je ministar unutrašnjih poslova Volfgang Pešhorn.

Ova odluka dolazi posle silnih kontroverzi i spekulacija oko toga šta uraditi sa Hitlerovom rodnom kućom. A podstaknuta je i time što su se godinama ekstremisti skupljali u Braunau kako bi se fotografisali ispred zgrade nacističkog vođe. - Informer.

Hitler, rođen 20. aprila 1889. godine, prvih pet meseci svog života proveo je u stanu u trospratnoj kući u centru grada Braunau na Inu, inače trećeg po veličini u Gornjoj Austriji, a nedaleko od granice sa Nemačkom.

Država Austrija je ovu zgradu oduzela privatnom vlasniku 2017. godine čime je okončala dugotrajni spor koji se vodio oko vlasništva.

Država je bivšem vlasniku isplatila 812.000 eura, a ministarstvo uskoro raspisuje arhitektonski konkurs za redizajn zgrade.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.