NAPRAVILI SU NEŠTO OD ČEGA SVET DRHTI! U Čečeniji razvijeno novo oružje, ovakav gigant nije viđen!
Bolat je namenjen upotrebi u raznim specijalnim operacijama, Foto: VK printscreen/Рамзан Кадыров

moćno

NAPRAVILI SU NEŠTO OD ČEGA SVET DRHTI! U Čečeniji razvijeno novo oružje, ovakav gigant nije viđen!

Maksimalna brzina mu je 120km/h

Objavljeno:

Čečenska firma Bolat ima ambiciozne planove u segmentu proizvodnje specijalnih civilnih i vojnih vozila. Već su napravili prvi prototip Bolata čijoj promociji je prisustvovao čečenski lider Ramzan Kadirov, "gospodar života", čovek koji se za sve pita u ovoj ruskoj republici.

On je na društvenim mrežama izneo impresije o moćnom oklopnom vozilu nosivosti 6800 kilograma i sposobnosti da preveze 14 osoba.

Bolat je namenjen upotrebi u raznim specijalnim operacijama, za kretanje vojnih jedinica, prevoz ranjenika, dostavu tereta, vuču prikolica na svim vrstama puteva i terena, a može biti opremljen raznom opremom i oružjem.

Oklop koji poseduje štiti putnike od automatskog oružja, protivoklopne municije, granata, ručnih bacača, eksplozivnih sredstava… Bolat pokreće motor kamiona Kamaz, snažni agregat koji omogućava postizanje maksimalne brzine od 120 km/h.

Ramzan Kadirov je izneo zadovoljstvo karakteristikama Bolata, uputivši neke sugestije za proizvodne verzije. Preneo je sugestiju Muslimu Kučievu, predsedniku Vlade Čečenije, da javne službe razmotre mogućnost nabavke Bolata.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.