DVA CRNOGORCA ULETELA U ZLATARU I POKUPILA PREKO DVA MILIONA: Pali su zbog jednog malog detalja!
Svi osumnjičeni su pritvoreni, a istragu vodi Sektor za posebna krivična dela javnog tužilaštva Lucerna, Foto: Printscreen Youtube

razbojništvo

DVA CRNOGORCA ULETELA U ZLATARU I POKUPILA PREKO DVA MILIONA: Pali su zbog jednog malog detalja!

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8.15 ujutru

Objavljeno:

Švajcarska policija uhapsila je prekjuče dvojicu državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u pljački teškoj nekoliko miliona franaka. Oni se sumnjiče da su sa još četiri osobe učestvovali u razbojništvu u juvelirnici „Gubelin“ u Lucernu.

Prema navodima tamošnjih medija, uhapšena su i dvojica državljana Nemačke i po jedna osoba iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije. Švajcarske vlasti nisu obelodanile identitet osumnjičenih, samo su saopštili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.

Mediji u Švajcarskoj, pozivajući se na izvore iz istrage, počinioce ovog dela dovode u vezu sa ozloglašenom kriminalnom grupom „Pink Panter“.

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8.15 ujutru. Dvojica maskiranih razbojnika koji su bili naoružani upali su u juvelirnicu. Preteći pištoljem radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvredniji nakit i ručni satovi, nakon čega su otuđili i svu gotovinu iz kase. Celokupni plen koji je ova razbojnička grupa odnela iz juvelirnice u Lucernu procenjen je na nekoliko miliona franaka.

Osim dvojice muškaraca koji su ušli i juvelirnicu, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe. Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, a neki za prevoz nakon pljačke i skladištenje plena. Neki su bili logistika i nisu bili na licu mesta.

Policija je odmah nakon razbojništva izuzela snimke sa sigurnosnih kamera iz juvelirnice, nakon čega su javno objavili fotografije osumnjičenih. Nakon dve nedelje usledio je pretres kuća u kojima su policajci pronašli deo ukradnog plena. Navodno, osumnjičeni su uhapšeni na osnovu informacija koje su inspektori dobili od građana.

Svi osumnjičeni su pritvoreni, a istragu vodi Sektor za posebna krivična dela javnog tužilaštva Lucerna.

Portparol tamošnje policije nije ni potvrdio ni demantovao navode da su osumnjičeni pripadnici bande „Pink Panter“. On je saopštio da istraga ide u više pravaca.

Bivši inspektor za kriminal Markus Melzl kazao je za tamošnje medije da su počinioci pljačke profesionalci.

– Način na koji su počinili razbojništvo, odnosno taktika, kao i nacionalnost osumnjičenih, potvrđuje sumnje da su u pitanji članovi bande „Pink Panter“ – kazao je Melzl za švajacarske medije.

Opljačkani i pre devet godina

Istoimena juvelirnica koja se nalazi u Cirihu opljačkana je pre devet godina. Tada je iz nje ukradeno 5,5 miliona franaka. I iza tog razbojništva, sumnja se, stoji banda „Pink Panter“, koja je poznata je po brzom i neupadljivom delovanju. Oni unapred odaberu plijen tako što neki članovi bande obilaze juvelirnice i raspituju se za cene nakita. Kada odaberu najskuplje, upadaju u te juvelirnice i za svega nekoliko minuta ukradu najvredniji nakit.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.