MISLIM DA ĆU OVDE UMRETI, SPASITE ME: Kućna pomoćnica se TAJNO SNIMILA i otkrila STRAHOTE koje joj rade poslodavci!
Žena očajnički moli za pomoć, Foto: Youtube printscreen

STRAVA I UŽAS!

MISLIM DA ĆU OVDE UMRETI, SPASITE ME: Kućna pomoćnica se TAJNO SNIMILA i otkrila STRAHOTE koje joj rade poslodavci!

Ta je žena na društvenim mrežama objavila video snimak koji je tajno snimila, a u kojoj u suzama govori o navodnom zlostavljanju kod svojih saudijskih poslodavaca

Objavljeno:

Kućna pomoćnica iz Bangladeša koja radi u Saudijskoj Arabiji na internetu je objavila video snimak u kojem tvrdi da ju poslodavci zlostavljaju i seksualno iskorištavaju, a rekla je i kako su je, među ostalim, polivali vrućim uljem i vezali, javlja Daily mail.

Ta je žena na društvenim mrežama objavila video snimak koji je tajno snimila, a u kojoj u suzama govori o navodnom zlostavljanju kod svojih saudijskih poslodavaca.

U snimku je rekla i da se očajnički želi vratiti kući, da je bila napadnuta, izgladnjivana i zatvorena na 15 dana.

Nakon te je objave Bangladeš apelovao da se njihova radnica vrati iz Saudijske Arabije. Snimak je objavila na Fejsbuku, gde je podeljen na hiljade puta, a svoje je šefove optužila za nemilosrdne seksualne napade. Čak je i pokazala ruke pune ožiljaka.

- Možda neću preživeti. Molim vas, spasite me. Zaključali su me na 15 dana i jedva da su mi dali nešto hrane za to vreme. Opekli su mi ruke vrućim uljem i svezali me - ispričala je ova 25-godišnjakinja.

Njena je objava izazvala proteste u glavnom gradu Bangladeša, Daki, protiv loših uslova za radnike.

- Vodili su me od jedne do druge kuće. U prvoj su me mučili i neprestano tukli, a onda su me odveli u drugu kuću, gde su učinili isto. Ne verujem da ću preživeti. Mislim da ću ovde umreti. Tukli su me i mučili. Molim vas, spasite me, odvedite me odavde - rekla je u suzama.

Iz bangladeške nevladine organizacije koja ju pokušava vratiti kući rekli su da ova 25-godišnjakinja i dalje živi kod svojeg poslodavca u Džedi, a telefon joj je oduzet nakon snimanja ove video poruke.

Od 1991. je oko 300.000 žena iz Bangladeša otputovalo van zemlje radi posla. Takvi radnici šalju najviše novca u zemlju.

Vlada u Daki je prošle nedelje pozvala državnu agenciju za izvoz radne snage da vrati ovu ženu kući što je pre moguće.

Njena porodica u Bangladešu pokušava s njom stupiti u kontakt, no kažu da im to ne uspeva.

Saudijska Arabija pak poručuje da se tek za šačicu ljudi može reći da su žrtve, no ističu da saudijska vlada nije za to kriva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.