PROFESOR KOJI JE ISKASAPIO SVOJU LJUBAVNICU POJAVIO SE NA SUDU: Imao je NJENE RUKE u rancu! Ovo je rekao sudijama
Sokolov na sudu, Foto: AP

ubistvo koje je zgrozilo rusiju

PROFESOR KOJI JE ISKASAPIO SVOJU LJUBAVNICU POJAVIO SE NA SUDU: Imao je NJENE RUKE u rancu! Ovo je rekao sudijama

Oleg Sokolov, 63-godišnji profesor na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, osumnjičen je za smrt jedne svojih bivšeg studentkinja, Anastasije Ješčenko

Objavljeno:

Istaknuti ruski istoričar pojavio se u ponedeljak na sudu u Sankt Peterburgu u groznom slučaju ubistva koji je izašao na naslovnicama širom zemlje.

Oleg Sokolov, 63-godišnji profesor na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, osumnjičen je za smrt jedne svojih bivšeg studentkinja, Anastasije Ješčenko.

Slavni akademik izvučen je iz reke Moika, u srcu grada, tokom vikenda. Ruksak koji je nosio sadržao je par odsečenih ruku i pištolj.

foto: AP

Zvaničnici policije rekli su ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA-Novosti da je Ješčenkino raskomadano telo pronađeno u Sokolovom stanu. Žrtva je imala 24 godine, prenela je novinska agencija.

Na sudu u ponedeljak, Sokolov je rekao sudiji, "duboko se kajem", prema lokalnim medijima fontanka.ru.

Rekao je da je živeo sa žrtvom pet godina.

- Smatrao sam je mladom i rekao sam svojim prijateljima da ću je oženiti - rekao je Sokolov, prenosi fontanka.ru.

Na sudu je opisao kako se par sukobio oko dece. Sokolov je na dva meseca upućen u Kresti, istražni pritvor.

Ješčenko je došla iz mesta Krasnodar na jugu Rusije da bi studirala u Sankt Peterburgu i nastavila da sarađuje sa Sokolovom kao istraživačica, prenosi državna novinska agencija TASS.

Dodalo se da su službenici za sprovođenje zakona takođe proučavali medijske izveštaje da je Sokolov pretukao neke od njegovih učenika.

Sokolov je specijalista za vojnu istoriju Francuske i profesor na odeljenju za modernu i savremenu istoriju Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu. Istorijski rekonstruktor, Sokolov se često pojavljivao u uniformama napoleonske ere, a radio je i kao konsultant za istorijske reprodukcije za film i TV.

Takođe je bio član francuskog Instituta za društvene nauke, ekonomiju i politiku (ISSEP), akademske institucije koju je osnovala Marion Marečal, nećakinja Marine le Pen. Institucija je u subotu saopštila da je lišila Sokolova njegovog položaja u njenom naučnom odboru. Sudsko ročište se nastavlja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.