PUTIN VOLI KAD SU MU PODREĐENI LOPOVI: Moskovski tužilac ima platu 800 evra, a time je kupio HOTELE u Crnoj Gori!
Denis Popov, Foto: Prosecutor’s office of the Republic of Dagestan

navaljni optužuje

PUTIN VOLI KAD SU MU PODREĐENI LOPOVI: Moskovski tužilac ima platu 800 evra, a time je kupio HOTELE u Crnoj Gori!

U blogu "Tajni život stranog agenta" Navaljni je napisao da je pre tačno 10 godina Irina Popova, u to vreme zvanična supruga tužioca, osnovala kompaniju "Monte biser" sa sedištem u Herceg Novom

Objavljeno:

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni optužio je glavnog moskovskog tužioca Denisa Popova za nezakonito bogaćenje, a kao primer naveo je više miliona evra vredne nekretnine koje njegova porodica ima širom Crne Gore.

U blogu "Tajni život stranog agenta" Navaljni je napisao da je pre tačno 10 godina Irina Popova, u to vreme zvanična supruga tužioca, osnovala kompaniju "Monte biser" sa sedištem u Herceg Novom, prenose Vijesti.

U crnogorskom registru vlasnici te kompanije su Popova sa 65 odsto udela i of šor firma "Keystone ICG" sa Britanskih Devičanskih Ostrva sa 35 odsto udela, a na kompaniju se vodi zgrada sa 300 kvadrata apartmana i 700 kvadrata dvorišta u Morinju kod Kotora, kao i oko 8.000 kvadrata zemljišta na Jezerinama kod Kolašina.

Firma je osnovana 2010. godine, jedna dokapitalizacija urađena je 2016. godine sa 386.000 evra, a ta firma sada ima kapital procenjen na tri miliona evra.

Navaljni izneo optužbe
Navaljni izneo optužbe foto: EPA/PATRICK SEEGER

Navaljni navodi da je u tom periodu četvoročlana porodica državnog tužioca živela samo od tužiočeve plate od 57.000 rubalja, odnosno malo više od 800 evra, te dodao da je na firmu supruge upisan hotel u Morinju na obali mora i da je njena porodica često tu, što je potkrepio fotografijama.

- Apartmani su izgrađeni za prodaju, našli smo dosta reklama za to. Ali, ako smo dobro razmeli, nisu prodali ni jedan jedini. Pa sve ostaje u imovini supruge tužioca. Rezultat toga je hotel sa prostorom većim od 1.000 metara kvadratnih, koji čini devet apartmana - navodi se u tekstu.

- Sve ove crnogorske investicije planirala je i napravila tada kompletna porodica sadašnjeg tužioca, funkcionera i službenika za sprovođenje zakona. Ali nejasno je iz kojih sredstava su finansirane ove investicije - navodi Navaljni.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je Popova za tužioca Moskve ličnim dekretom u septembru ove godine i istakao da ne očekuje da ga Putin smeni zbog neobjašnjivog bogaćenja porodice.

- Putin voli kada su mu podređeni lopovi. Voli još više kad su lopovi raskrinkani. Samo se u takvim slučajevima njihova odanost povećava za 300 odsto - napisao je Navaljni.

Navaljni dodaje i da je nezaposlena supruga Irina Popova 2010. kupila apartman u Marbelji, u Španiji za malo više od 645.000 evra, kao i da je sporna imovina i kuća blizu Moskve koja se vodi na njegovu 79-godišnju majku Ljudmilu Mihailovnu Popovu, koja to nije mogla da kupi ili nasledi jer je imala malu penziju.

Inače kompanija Popove "Monte biser" iz Herceg novog povezana je sa još dve firme- "Aquatrol - Grahovo" i "Monteluks".

Kako navode Vijesti, Navaljnom je Crna Gora i registri njenih firmi dobro poznata, jer su ga iz Putinove partije, kada je bio opozicioni kandidat za gradonačelnika Moskve 2013. godine, optužili da ima firmu u Crnoj Gori koju nije prijavio.

U Centralnom registru Poreske uprave i dalje postoji firma "MRD company" iz Bara u kojoj je jedan od tri osnivača Aleksej Navaljni, a koja je osnovana 2007. godine, nema imovinu niti je ikada predavala finansijske izveštaje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/VIJESTI)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.