SAD OTVARA LABORATORIJE NAMENJENE STVARANJU BIOLOŠKOG ORUŽJA: Šta to znači za čovečanstvo?
Naučnici, Foto: Shutterstock

MOGUĆ JEZIVI SCENARIO

SAD OTVARA LABORATORIJE NAMENJENE STVARANJU BIOLOŠKOG ORUŽJA: Šta to znači za čovečanstvo?

On je podsetio da su Amerikanci demontirali Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa

Objavljeno:

Povlačenje SAD iz čitavog niza ugovora o kontroli naoružanja snižava prag potreban za upotrebu nuklearnog oružja i umnožava rizike sa kojima je čovečanstvo u tom pogledu suočeno, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u intervjuu listu "Rosijskaja Gazeta".

On je podsetio da su Amerikanci demontirali Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF), napustili ugovor o antiballističkim raketama (ABMT) iz 2002. godine, imaju rezerve prema ratifikaciji Sveobuhvatnog ugovora o zabrani nuklearnog testiranja (CTBT) i rada na produženju novog START (Ugovora o smanjenju strateškog naoružanja) i podvukao činjenicu da je Vašington nedavno objavio da se priprema da se povuče iz Ugovora o otvorenom nebu.

- Svi ovi (događaji) utiču na predvidljivost u vojsci i strateškoj atmosferi i posebno snižavaju prag za upotrebu nuklearnog oružja, što na odgovarajući način povećava rizike po čovečanstvo - podvukao je on.

Amerika otvara mrežu labaratorija za biološko oružje

Petrušev je takođe upozorio da SAD otvaraju mrežu laboratorija širom sveta u kojima se može proizvoditi biološko oružje.

On je istakao da je od posebnog značaja aktivnost Pentagona sa ciljem otvaranja laboratorija za proizvodnju biološkog oružja širom sveta, pre svega u zemljama članicama Zajednice nezavisnih država.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.