SRBIN DANIJEL KOGA NEMAČKA ŽELI NAVODNO IMA LISTU ZA ODSTREL! On je STRAH I TREPET za njih, a sada je u SRBIJI
Daniel Vojnović, Foto: Polizei Bielefeld

SLUŽI KAZNU

SRBIN DANIJEL KOGA NEMAČKA ŽELI NAVODNO IMA LISTU ZA ODSTREL! On je STRAH I TREPET za njih, a sada je u SRBIJI

Daniel Vojnović je u Nemačkoj osuđen na 3 godine i osam meseci zatvora za težak napad

Objavljeno: 09.11.2019. 11:13h
  • 1

Više od šest nedelja posle hapšenja odbeglog robijaša Daniela Vojnović (32), on se još nalazi u Srbiji. Otvoreno je pitanje da li će on biti vraćen na odsluženje kazne u Nemačku.

- Njegov status je nepromenjen - rekao je portparol tužilaštva u Nemačkoj. Vojnović u Srbiji mora da odgovara "samo" za prekršaje, koje je tamo počinio, navodi nemački tužilac.

foto: Polizei Bielefeld

On je u Srbiji isprovocirao tuču, optužen je da je napao policajca, ali i da je počinio pljačku. Kada je uhapšen u Temerinu, u blizini Novog Sada kod sebe je imao dva noža.

Moguće je da Vojnović napusti srpski zatvor kao slobodan čovek, posle odsluženja kazne. Razlog: Srbija ne izručuje svoje državljane drugim zemljama. Vojnović osim srpskog ima i nemačko državljanstvo.

Težak napad u Nemačkoj

Podsetimo, Vojnović je u Nemačkoj osuđen na 3 godine i osam meseci zatvora za težak napad, početkom 2015. godine. On je 20. marta ove godine, u pratnji dvojice stražara, otišao u dozvoljenu, četvrtu posetu roditeljima u kući u Bald Zalcflutenu. Uprkos tome što je bio pod nadzorom čuvara, uspeo je da pobegne u kupatilo i zaključa se, a zatim iskoči kroz prozor na ulicu.

 

Lista za odstrel

Potom je seo u automobil svojih roditelja i odvezao se u nepoznatom pravcu. Od tog trenutka, cela Nemačka je drhtala zbog straha da bi Vojnović mogao nauditi nekome. Posebno su strahovali jer su se pojavili navodi da je prethodno napravio "listu za odstrel" na kojoj su se našla imena sudija i tužilaca koji su učestvovali u njegovom procesuiranju, što je navodno podelio sa cimerima iz ćelije i zatvorskim terapeutom.

Vojnović je počinio više krivičnih dela na teritoriji naše zemlje pa se, između ostalog, tereti za krađu kola, izazivanje saobraćajne nesreće i učestvovanje u tuči.

Bonus video:

(Espreso.rs / Westfalen-blatt.de)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media