TRAMP DOBIJA NOVOG, OPASNOG RIVALA: Ovaj MILIJARDER uskoro ulazi u PREDSEDNIČKU TRKU
Majkl Blumberg, Foto: AP

BLIŽE SE IZBORI

TRAMP DOBIJA NOVOG, OPASNOG RIVALA: Ovaj MILIJARDER uskoro ulazi u PREDSEDNIČKU TRKU

Bivši gradonačelnik Njujorka zabrinut je jer smatra da sadašnja grupa kandidata nije dovoljno dobra da pobedi Donalda Trampa

Objavljeno:

Milijarder Majkl Blumberg razmišlja da udje u trku za predsedničkog kandidate američke Demokratske partije, što bi moglo da poremeti nadmetanje medju demokratama samo tri meseca pre prvih izbora za nominaciju.

Bivši gradonačelnik Njujorka zabrinut je jer smatra da sadašnja grupa kandidata nije dovoljno dobra da pobedi Donalda Trampa na izborima 2020. godine, rekli su njegovi savetnici, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Za sada je ukupno 17 Demokrata u trci da postane predsednički kandidat Demokratske stranke.

Sedamdesetsedmogodišnji Blumberg nije konačno odlučio da li će ući u trku, rekli su njegovi savetnici, ali su dodali da preduzima korake da podnese papire ove nedelje za učestvovanje u takmičenju za unutarpartijske demokratske izbore u američkoj državi Alabami. Ti izbori se održavaju 3. marta iduće godine.

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden, senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren i senator iz Vermonta Berni Sanders vode među demokratskim pretendentima za predsedničkog kandidata stranke.

Prema nekim nedavno objavljenim anketama, Voren i Sanders, koji se smatraju da su više levo od Bajdena, mogli bi da izgube od republikanca Trampa ako bi bilo koji od njih postao demokratski predsednički kandidat.

Ukoliko bi ušao u trku Blumberg bi morao brzo da pokuša da sustigne druge vodeće demokratske pretendente kao što su Bajden i Voren koji već mesecima putuju po zemlji i razgovaraju sa glasačima, navodi AP.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.