NATO JE PAO U KOMU! Makron izjavom oduševio Srbe! TOLIKO JE BIO BRUTALAN, DA SE OGLASILA I ZAHAROVA!
Emanuel Makron i Marija Zaharova, Foto: Beta/Miloš Miškov, Beta/Milan Obradović

rasprava

NATO JE PAO U KOMU! Makron izjavom oduševio Srbe! TOLIKO JE BIO BRUTALAN, DA SE OGLASILA I ZAHAROVA!

Francuski lider Emanuel Makron je izjavio da je NATO "pao u komu"

Objavljeno: 07.11.2019. 20:04h
  • 3

Zvaničan predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da je NATO pao u komu pravim stanjem Severnoatlanske alijanse.

- Svaka mu se pozlatila. Istinite reči koje odražavaju trenutno stanje NATO. Međutim, postoji jedno "ali". Kako konkretno Evropa može kontrolisati svoju sudbinu? 20. vek – dva svetska rata, 19. vek i dalje u dubinu vekova – beskrajni lokalni ratovi i "izvoz ideologija" uz pomoć ognja i mača - izjavila je Zaharova.

Po njenim rečima, procesi koji su nastali nakon potpisivanja "tačaka Vudra Vilsona" 1918. godine koji su prošli kroz "kaljenje" Drugog svetskog rata, koji su se razvili u ekonomsku i političku integraciju Evrope, pomogli su da se izađe na kraj sa glavnim zadacima – da se zaustave beskonačne evropske podele. Oni su doveli do krize identiteta i razvoja.

Podsetimo, francuski lider Emanuel Makron je izjavio da je NATO "pao u komu", a da Evropljani ne mogu da računaju na vojnu zaštitu SAD. Nakon ove izjave najpre se oglasila nemačka kancelarka Angela Merkel koja je istakla kako su to po njenom mišljenju teške reči i kako se ne slaže sa francuskim predsednikom.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media