PORODICE SU OBAVEŠTENE! Policija potvrdila da su žrtve pronađene u kamionu kod Londona Vijetnamci
Kamion, ilustracija, Foto: EPA/VICKIE FLORES

tuga!

PORODICE SU OBAVEŠTENE! Policija potvrdila da su žrtve pronađene u kamionu kod Londona Vijetnamci

Policija je navela da su 31 muškarac i osam žena identifikovani i da su Vijetnamci. Porodice su obaveštene, dodala je policija

Objavljeno:

Britanska policija saopštila je da je 39 mrtvih migranata nađenih krajem oktobra u jednom kamionu kod Londona bilo iz Vijetnama, javila je agencija AFP.

Policija je navela da su 31 muškarac i osam žena identifikovani i da su Vijetnamci. Porodice su obaveštene, dodala je policija.

Tela 39 osoba nađena su 23. oktobra u šleperu koji je prevozio kontejner-hladnjaču u industrijskoj zoni u mestu Grejs, 40 kilometara istočno od Londona. Za sada se ne zna uzrok smrti tih ljudi, prenela je agencija AFP.

Agencija je ranije javila da je britanska policija vozača kamiona Morisa Robinsona (25) iz Severne Irske, optužila za 39 ubistava i zaveru za švercovanje ljudi. Policija kaže da je on kamion odvezao do britanske teretne luke Purflit, gdje je utovario kontejner koji je stigao trajektom iz Zebriža u Belgiji. Još jedan čovek je uhapšen u Irskoj, a u Vijetnamu desetak osumnjičenih.

Vijetnamski mediji izveštavaju da je povodom smrti migranata u Engleskoj uhapšen jedan osumnjičeni koji je organizovao njihovo ilegalno putovanje preko Rusije na Zapad, javila je agencija AP.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.