DNEVNIK MRTVE DEVOJČICE (11) OTKRIO MRAČNU TAJNU NJENIH RODITELJA: Opisala STRAHOTE koje su joj radili U IME VERE
Devojčica je zapisala svoj pakao, Foto: Printscreen/Focus on news

umrla od gladi

DNEVNIK MRTVE DEVOJČICE (11) OTKRIO MRAČNU TAJNU NJENIH RODITELJA: Opisala STRAHOTE koje su joj radili U IME VERE

Policiju su o nesrećnoj devojčici obavestili dežurni lekari nakon što su je roditelji 24. oktobra odveli u bolnicu, pet meseci nakon što je poslednji put išla u školu

Objavljeno: 15:14h

Lični dnevnik koji je vodila 11-godišnja devojčica otkriva kako je patila pod brutalnim režimom svojih roditelja pre nego što je umrla od gladi.

Perolu Pires navodno su danima prisiljavali da živi bez hrane i vode njeni roditelji koji su bili verski fanatici. Živeli su u Brazilu.

Na 300 rukom napisanih stranica dnevnika ona govori kako su je roditelji naterali da se moli u tišini satima i izvodi naporne vežbe kako bi je "kaznili" dok je već bila neuhranjena.

Jedanaestogodišnjakinja je preminula u bolnici prošlog meseca, a njena 26-godišnja majka Alin i 47-godišnji očuh Enri optuženi su za njenu smrt.

Policijski nadzornik Rikardo Mamede rekao je da veruje da je Perola pretrpela "dugotrajno mučenje".

- Otac ima snažna verska uverenja i verovao je da decu treba spasiti, treba da se više plaše Boga i da se moraju očistiti - rekao je policajac.

- Tvrdio je da se to može dogoditi samo postom.

Niko ne bi trebalo da doživi ono što je Perola doživela
Niko ne bi trebalo da doživi ono što je Perola doživela foto: Printscreen/Focus on news

Dete je navodno držano zaključano u svojoj sobi u porodičnom stanu u Ubatubi, a kažnjeno je strogom rutinom, jer su devojčicu optuživali za 'loše postupke' i 'laganje'.

Policiju su o nesrećnoj devojčici obavestili dežurni lekari nakon što su je roditelji 24. oktobra odveli u bolnicu, pet meseci nakon što je poslednji put išla u školu.

Medicinski tim je tvrdio da je stigla beživotna i bleda i da je na pregledu proglašena mrtvom. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti neuhranjenost kalorijskih proteina (PCM), koja je posledica dugotrajnog gladovanja.

Par je u početku negirao odgovornost, a nameravali su da optuže lekare.

Međutim, policija koja je pretraživala stan pronašla je devojčin dnevnik skriven u njenoj sobi, sa gumenom prostirkom na podu umesto kreveta, u kojoj je bila zatvorena od juna ove godine.

Majka devojčice očigledno se slomila kada se suočila sa dnevnikom koji joj je bio posvećen. Majka je navodno priznala da je "mučila" devojčicu i naredila joj da pije vodu nakon što je molila za hranu. Kasnije je tvrdila da joj je "žao" zbog onoga što se dogodilo.

Perola je sahranjena prošle subote, a stotine stanovnika iz grada došli su na njenu sahranu.

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.