Koliko su zaista surovi uslovi u Brejvikovom zatvoru? (FOTO) (VIDEO)

ON BI BOLJE IGRICE...

Koliko su zaista surovi uslovi u Brejvikovom zatvoru? (FOTO) (VIDEO)

Kada budete videli spisak nećete moći da veruje na šta se on žalio. I još gore, tužba je uspešno prošla!
Objavljeno: 21.04.2016. 11:09h
Norveški masovni ubica, terorista i neonacista Anders Brejvik je juče izazvao burne reakcije nakon što je tužio  državu zbog nehumanog i ponižavajućeg tretmana u zatvoru i tužbu uspešno dobio.Tvrdio je kako država pokušava da ga ubije, držeći ga u izolaciji gotovo pet godina, a sudija se složila da mu u zatvoru nije lako.

Pa ovo može samo u Norveškoj: Masovni ubica Brejvik tužio državu i dobio spor!

Ali koliko su zaista strašni uslovi u kojima živi čovek koji je ubio 77 osoba, od kojih je pucao u 68, a ostale je ubio bombom? Kada budete videli spisak nećete moći da veruje na šta se on žalio. I još gore, tužba je uspešno prošla!1. Živi u trosobnoj ćeliji - jednu sobu koristi za spavanje, drugu za vežbanje i treću za učenje, uz naravno dvorište koje mu je takođe dostupno.

2. Dozvoljeno mu je da sam pere svoju odeću i priprema sebi obroke.

3. Ima redovne kontakte s porodicom, uključujući telefonske razgovore s prijateljicom.

4. Na raspolaganju su mu advokati, sveštenik, doktori i svo zatvorsko osoblje.5. Tokom služenja kazne učestvovao je u takmičenju u izradi kućice od medenjaka.

6. Na raspolaganju su mu novine, televizija i Playstation 2.7. Odbio je mogućnost igranja šaha s volonterima.

8. Ima računar (bez pristupa internetu)No, Brejvik želi još. Evo na šta se sve navodno žalio u tužbi, odnosno zbog čega je sudija zaključila da su uslovi njegovog života nehumani i moraju se hitno poboljšati:

1. Njegove Playstation 2 igrice su neadekvatne jer su "zastarele i nisu za odrasle".

2. Nije zadovoljan što mora da jede plastičnim priborom za jelo.3. Morao je da pije hladnu kafu.

4. Povremeno je imao pristup samo jednoj od tri sobe u svojoj ćeliji.5. Nije mu dozvoljeno korišćenje poštanskih markica.

6. Nije mu dozvoljeno korišćenje tajmera za kuvanje jaja.

7. Nije mu dozvoljeno korišćenje rerne za pečenje smrznute pice.

8. Nisu mu dali pristup internetu.Inače, Brejvik je pre dve godine pretio i da će započeti štrajk glađu jer nisu hteli da mu odobre Playstation 3, a tražio je i veći džeparac od 36 eura mesečno, koliko je tada primao.

- Prolazim kroz pakao i ne mogu još dugo. Ubijate me, a umrem li, europski radikalni desničari znaće ko me je izložio ovakvim mukama. To bi vas moglo koštati glave, ali i Norvešku koja će kroz 15 do 40 godina imati fašistički režim -  rekao je tada, dodajući da ga tretiraju "gore nego životinju".Da sumiramo: sudija je presudila da Brejvik zaista živi u "nehumanim i ponižavajućim" uslovima, u kakvima ne bi smeli da žive ni najokorijeliji zločinci i teroristi. Imate li i vi trosobni stan s dvorištem samo za sebe, uz sve dnevne novine, Playstation 2, slobodno vreme za zabavna takmičenja, računar i svu silu stručnjaka na raspolaganju?

(Espreso.rs / Avaz)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media