DOK JE RAĐALA MRTVO DETE, ON JE BIO S LJUBAVNICOM NA JAHTI: Otkriveni potresni detalji veze
Džon i Džeki Kenedi, Foto: Profimedia

turbulentan brak

DOK JE RAĐALA MRTVO DETE, ON JE BIO S LJUBAVNICOM NA JAHTI: Otkriveni potresni detalji veze

Da je Džeki slutila šta će je snaći u tom braku, verovatno se ne bi udala

Objavljeno:

Venčanje "zlatnog američkog para" bio je najveći društveni događaj sezone. Mladi i privlačni Džon F. Kenedi pred kojim se smešila velika politička karijera oženio je Žaklin Buvije, novinarku Vašington Tajmsa Heralda. Pripadnica ugledne katoličke porodice imala je tada 24 godine, završila je studije francuske književnosti i bila je idealna prilika za mladog i perspektivnog političara. Budućem predsedniku Kenediju tada je bilo već 36 godina i malo pre toga je bio izabran za američkog senatora. Da je Džeki slutila šta će je snaći u tom braku, verovatno se ne bi udala, smatra njena dugogodišnja prijateljica, Karli Simons. Ona je u svojoj novoj knjizi Touched by the Sun: My Friendship with Jackie otkrila neke dosad nepoznate detalje iz života najpoznatije prve dame. On se zabavljao, ona plakala. Njih dve su se sprijateljile 1983., kad su se upoznale u Martha's Vineyardu. Uprkos razlici od 16 godina među njima, odmah su razvile snažno prijateljstvo, a Karli je Džeki opisala kao "majku koju nikad nije imala". Veliki deo knjige posvetila je braku s Džonom i tugom proizašlom iz njega.

Džeki je Kenedi je rodila četvero dece, od kojih je dvoje umrlo. Posebno je tužan bio slučaj kad je Džeki bila u bolnici gde je rodila mrtvorođenu devojčicu Arabellu 1956 godine. Očajna od boli, bila je sama, dok se Džon provodio na jahti koja je plovila Mediteranom. U njegovom društvu su navodno bili prijatelji, ali Karli je u knjizi otkrila da se znalo kako je na brodu i njegova ljubavnica.

"Nije pridavala toliko značaja njegovim vanbračnim vezama jer je bila sigurna kako nju voli puno više nego bilo koju drugu ljubavnicu. To što nije bio kraj nje kad je izgubila bebu, užasno ju je bolelo", napisala je Karli. Jednom je nazvala čak i Merlin rekavši joj: "Marlin, udaćeš se za Džeka to je odlično... I preselićeš se u Belu kuću i preuzećeš poslove prve dame, a ja ću se iseliti i svi problemi posta će tvoji”. "Nisam je izneverio jer je u svemu stavljam na prvo mesto", rekao je Kenedi, priznajući da vara suprugu. Merlin se nikada nije udala za Džona, nađena je mrtva. Još manje je slutila da će jednog dana biti udata za sirovog i prebogatog grčkog brodovlasnika, ružnog čoveka s čijim je bogatstvom bila opsednuta njena sestra. Aristotel Onazis, najpoznatiji grčki bogataš, brodovlasnik koji je u drugoj polovici 20. stoleća imao najmoćniju trgovačku flotu. Ni s njim joj u braku nisu "cvetale ruže", piše Simons, navodeći kako je zbog njega više patila nego zbog Kenedija, a on nije skrivao svoju ljubavnu veze s operskom pevačicom Mariom Callas. I ne samo to, on je Džeki emotivno zlostavljao, nabijajući joj tu aferu u lice, stoji u knjizi.

"Umislio je da je Odisej, a ja ga nisam razuveravala" citirala je Simons svoju prijateljicu, navodeći kako je Aristotel imao zlu ćud te je često razbijao tanjire i druge stvari, a bio je toliko maliciozan, Kada je Onazisov sin Alekandar poginuo u avionskoj nesreći 1973. godine, njegovo zdravlje je počelo da slabi, umro dve godine posle pa je Džeki po drugi puta sa 46. godina postala udovica. Nakon smrti i pravne bitke s njegovom jedinom ćerkom Atinom nasledila je 26 miliona dolara. Afera s Alecom Baldwinom? U knjizi je opisana i epizoda u kojoj je Karli upoznala Džeki s glumcem Alecom Baldwinom. Ona je tada imala 62 godine, a on 33. Bili su u zajedničkom izlasku s Karli i njenim suprugom na premijeri mjuzikla u Brodveju. Džeki je navodno tada bila maskirana kao francuska kurtizana te je delovala kao kopija "Madame Pompadur", piše Simons. Iako nije precizirala šta se tačno dogodilo s njih dvoje, rekla je kako je "hemija bila očita, a veče je bila čarobno".

Bonus video

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.