ŽIVIMO NA IVICI LUDILA, A VELIKI BRAT NAS GLEDA! Legendarni MUZIČAR besan na SVET U KOJEM ŽIVIMO: Mi smo ZOMBIJI!
Morate samo pogledati na ulicu i videti ljude, hodaju kao živi mrtvaci, Foto: Profimedia

ozbiljna panika

ŽIVIMO NA IVICI LUDILA, A VELIKI BRAT NAS GLEDA! Legendarni MUZIČAR besan na SVET U KOJEM ŽIVIMO: Mi smo ZOMBIJI!

Imamo distopiju orvelijanske noćne more

Objavljeno:

Gore ne može, svet je došao u fazu kada se stapaju najveća crna predviđanja jedno u drugo, barem ako neko pita jednog od najvećih muzičara. Ko je od književnika bolje predvideo našu sadašnjost Džordž Orvel ili Oldos Haksli? Oboje su pogodili, tvrdi bivši frontmen Pink Flojda Rodžer Voters za RT. Tu svoju crnu analizu temelji na činjenici da veliki, mejnstrim mediji uglavnom ignorišu sudbinu Džulijana Asanža.

- Orvel i Haksli su se uvek svađali oko toga ko je bolje predvideo distopijsku budućnost. Mislim da imamo mnogo i od jednog i od drugog - kazao je Voters.

- Imamo distopiju orvelijanske noćne more, "Veliki Brat", to se dogodilo ovih dana na sudu - objasnio je Voters, naslanjajući se na odluku britanskog suda da odbije da prekine postupak izručenja Americi osnivača Vikiliksa.

Asanžovi advokati tražili su više vremena za pripremu odbrane. Neki od Asanžovih sledbenika zastupaju tezu da britanski zakon zabranjuje takvo izručenje, ako se optužbe mogu smatrati političkima.

Svet koji je Džordž Orvel opisao u romanu "1984." temelji se na masovnom nadzoru i paranoji. U knjizi Oldosa Hakslija "Vrli novi svet" budućnost se sastoji od masovne zabave i lake dostupnosti lekova koji pružaju užitak i čine nemogućim bilo kakvo neslaganje.

- Morate samo pogledati na ulicu i videti ljude, hodaju kao živi mrtvaci... i apsolutno ne vide da tog novinara ubija naša vlada - kazao je Voters o činjenici kako s Asanžom postupaju u zatvoru Belmarš.

- I mi prolazimo mimo toga sa slušalicama u ušima, klikćemo po našim Ajfonima dok hodamo, dok ne mislimo, ne osećamo, ne marimo kroz naše živote, i dopuštamo da se ovo sranje događa u naše ime, na našem sudu - zaključio je svoje zlovoljno izlaganje Rodžer Voters.

BONUS VIDEO:

NJIMA NE TREBA TOPLI DOM, ONE SU DOVOLJNE JEDNA DRUGOJ! Dve mace spavaju zagrljene na gvozdenoj konstrukciji i ne traže ništa udobnije, dovoljno im je što su zajedno! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.