POSLE POROĐAJA PALA JE U KOMU I VIŠE SE NIJE PROBUDILA: Fotografije njene MAJKE rasplakale su ceo svet!
Novorođenče majke koja je posle porođaja pala u komu, Foto: Printscreen/Facebook/Abbie Hallawell

dirljivo

POSLE POROĐAJA PALA JE U KOMU I VIŠE SE NIJE PROBUDILA: Fotografije njene MAJKE rasplakale su ceo svet!

Ovo je izuzetno retka pojava koja se dešava jednom u 30.000 slučaja, a naučno je dokazano da se rizik povećava što je porodilja starija

Objavljeno:

Tinejdžerka Tigan Barnard (17) iz Hempšira odmah po porođaju je doživela zastoj srca. Uskoro je pala u komu u kojoj je provela mesec dana bez ikakve moždane aktivnosti. Za to vreme, njeno novorođenče, sin po imenu Parker Džon Bernard bio je kod bake, Ebi Halavel.

Ebi je svaki trenutak provodila sa unukom i svojom ćerkom koja je bila u komi. Stalno je Parkera stavljala u ruke Tigan, a redovno ih je i slikala u toj pozi kako bi Parker imao bar neku sliku sa majkom.

- Bilo mi je strašno važno da vidim Parkera u rukama majke, gde i pripada - rekla je Ebi za britanske medije.

- Tigan bi bila najbolja mama na svetu. Toliko je volela Parkera, a nije stigla ni da ga upozna - priča Ebi, dodajući da joj ćerka strašno nedostaje.

- Sve bih dala da mogu da je vratim. Nedostaje mi najviše na svetu, više smo bile najbolje drugarice nego majka i ćerka - priča Ebi za "The Sun" koji je svojim tekstom raznežio celu Englesku, ali i ostatak sveta.

ZASTOJ SRCA KOD POROĐAJA

Ovo je izuzetno retka pojava koja se dešava jednom u 30.000 slučaja, a naučno je dokazano da se rizik povećava što je porodilja starija. Kada srce prestane da kuca usred ili neposredno posle porođaja, dolazi do prekida dotoka krvi u mozak i prekida moždane funkcije.

Zastoj srca uglavnom pokreće snažan fizički stres, poput prekomernog krvarenja ili slične traume. Ostali česti uzroci prekida rada srca na porođaju su i prethodni infarkti, preeklampsija, infekcija krvi ili embolima amnionske tečnosti. Ako lekari procene da postoji rizik od zastoja srca, obično se odlučuju za carski rez.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.